Ha írtam egy darabot zongorára de egy akkord egy másik dalból van az plágiumnak minősül?
Nem plágium, mert létezik olya, hogy a "szerzők szerzik a műveiket". ha szebben akarod foglamzani, akkor az gyik szerző egy ötlete megtermékenyíti és segíkenti a másik szerzőt és hasonló anyagból dolgozik, de más eredménnyel. A klasszkus szerzőket ismered? Egy rakás hasonló dallam köszön vissza rád, alig egy-két kottafejnyi eltéréssel.
Írd át, egy-egy hangot megvéltoztatva, és senki semmit nem szólhat.
Ps: jogász vagyok
Egy akkord? :D Ez most komoly? Az eddigi válaszolók - a jogászt is beleértve - szerintem nem értették, hogy ez mit is jelent, és valószínűleg ez egy troll kérdés.
Olyasmi ez, mintha azt mondaná valaki, hogy írt egy könyvet, de egy szót egy másik könyvből vett. Nem egy bekezdést, nem egy mondatot, egy szót. És hogy ez plágium-e :D Abszurd az egész. Mehet a humor rovatba a kérdés.
@4: Leírtam, sőt példát is hoztam, miért lettél kiröhögve. Nincs az a zenével foglalkozó ember, aki ilyen kérdést komolyan feltenne. Aki tudja, hogy mit jelent az akkord szó, nem kérdez ilyet, csak ha trollkodni akar. Szóval sorry, de nem hiszek neked. Vagy full kamu minden, amit írsz, és fogalmad sincs a zenéről, vagy trollkodsz, nincs más verzió.
Ha szerinted hasznos tanács az, hogy írj át egy-ket hangot (egy akkordban!!!), vagy az, ha valaki azzal példálózik, hogy dallamok lehetnek hasonlóak (dallam, érted...), akkor valószínűleg az első igaz, közöd nincs a zenéhez, és kamu az egész. Ezen kár felháborodnod, inkább magadba nézz, hogy miért is jó ez neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!