Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A covid elleni oltást ki adja...

A covid elleni oltást ki adja majd be Magyarországon? Milyen orvos?

Figyelt kérdés
Ha kötelező lesz, akkor egy átlagos állampolgár beoltására melyik orvos lesz kötelezve?

2020. okt. 23. 12:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
37%
Egyetlen orvos sem. Nekem biztos nem. Én nem vagyok hajlandó rá.
2020. okt. 24. 19:25
 22/26 Béla211 ***** válasza:
95%
Már én is halottam, hogy Németországban még az idén óltoközpontokban kezdik el adni az oltás. Ha minden jól megy. De amúgy a házi orvosok adnák be az oltóanyagot csak mivel mínusz 78 fokon kell tartani. Az oltóanyagot és erre sok háziorvosnál nincsen lehetőség ezért kellenek az oltóközpontok. De amúgy ott házi orvosok oltottak volna csak a speciális tárolás miatt ez nem meg oldható.
2020. okt. 25. 02:59
 23/26 A kérdező kommentje:

A tv. csak annyit ír, hogy "kötelező járványügyi intézkedést foganatosító egészségügyi szolgáltató"

"Kötelező járványügyi intézkedés foganatosításához nincs szükség a beteg beleegyezésére" azaz kényszerrel beadhatják

Kinek?

"fertőző betegségre gyanús személy"-nek tehát nem kell ehhez igazoltan betegnek sem lenni.

forrás:

[link]

56§

56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltak megvalósítása érdekében

a) * az egészségügyi államigazgatási szerv

aa) az egyén személyes szabadsághoz való jogainak gyakorlását az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,

ab) a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja,

ac) a természetes és jogi személyeket, továbbá a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket az e törvényben meghatározott intézkedések tűrésére, illetve megtételére kötelezheti;

b) a kötelező járványügyi intézkedést foganatosító egészségügyi szolgáltató a betegek jogait az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja.

(3) Kötelező járványügyi intézkedés foganatosításához nincs szükség a beteg beleegyezésére, azonban a beteget - az eset körülményeihez képest - ekkor is megilleti a tájékoztatáshoz való jog.

(4) * Az 57-74. §-ok alkalmazásában fertőző betegen a fertőző betegségre gyanús személyt is érteni kell. Fertőző betegségre gyanús személy az, aki a miniszter rendeletében meghatározott fertőző betegségben szenvedő személlyel, annak használati eszközével, váladékával érintkezett, illetve a fertőzés terjedési módjából adódóan feltételezhető, hogy a fertőző betegség kórokozója a szervezetébe került.

2020. okt. 27. 13:35
 24/26 anonim ***** válasza:
Majd valamelyik ápolónő.
2020. okt. 27. 16:53
 25/26 anonim ***** válasza:
Vagy hentes.
2020. okt. 27. 16:53
 26/26 anonim ***** válasza:
Gondolom a háziorvos.
2020. nov. 2. 19:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!