Éjszaka ha meglátom a kertemben a tolvajt mit tehetek vele?
2 házzal odébb éjjel szellőztetés közben hallotta meg most pár perce a fickó a tolvajt. Egyből telefont elővette, kamera bekapcsolva, és kiment. az orra előtt futott el a tolvaj.
Ilyen helyzetben mit lehet tenni?
Arányosság elve már nem létezik, azt tudom, jól néznénk ki, ha a kés pengehosszát nekiállnánk méregetni...
Megállíthatom egyáltalán?
Valamikor volt egy olyan törvény, hogy 22:00 óra után magánterületen megölhetem a betörőt.
Tehát bármit használhatok ellene, ha nyílvánvaló, hogy támadni akar.
Ha például felém fut. Mert én épp kilépek a házból és eléállok. Nehéz lenne abban a sokkban elhinnem, hogy nem támad nekem. Alap, hogy ilyen helyzetben késsel megyek ki. Mert nem tudni, hogy ő hogy reagál. Megijed és nekemjön? esetleg fegyver van nála? nem tudni.
Helyszín: GÖD, DEÁK FERENC UTCA!
Elfogadod, hogy az éhező 7 gyermekének akart valamit szerezni mert az előítéletek miatt a szakmájába ami könyvelő nem tud elhelyezkedni, marmint a rasszizmus miatt.
Nem szabad bántani az a lényeg.
Például kiordítasz neki:Már hívtam a rendőrséget!
Ezek piti tolvajok futni fognak.
Igen ezek futnak.
1: aztán nehogy tarkón legyen lőve. Így járt
2: értem. Akkor jól értelmeztem a törvényt.
3: ezt kérlek ne itt
4. te se.
5: azzal semmit sem érek sajnos :( Valszeg nem az én kertem lesz az első esete, le se fogja szarni.
Az egésszel az a baj, hogy képesek megijedni. Lehet, hogy csak a tegnap az utcáról meglátott gereblyéért jött, de amikor meglát engem, aki a menekülési útját eltorlaszolja, akkor képes támadni.
És ha az én irányomba fut én nem fogom megkérdezni, hogy jó napot miben segíthetek.
Kérdező hidd el érnél vele valamit ha rájuk ordítasz.Látod 2 házzal arrébb is mikor kiment a szomszéd rájött,hogy lebukott már futott is a tolvaj.
A lopás alapja:a tolvaj azt képzeli nem veszi észre senki ha ez nem valósul meg már nyert ügyed van.
A lényeg:Ne vigyen el semmit ne legyen kár.
Most ha elkapnál mit kapna:nagy semmit.
Magánlaksértésért meg egy gereblye ellopásáért max közérdekű munkát kapna.
Ja arról már nem is beszélve járhatnál bíróságra ahol újra találkoznod kellene a tolvajjal és "kedves családjával" ezt gondolom kihagynád az életedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!