Születési vezetéknév változtatásakor...? (bővebben lent)
Szül. vezetéknév változtatásakor csak létező vezetékneveket (pl Szabó, Kis, Nagy, stb) fogadnak el a kérelemben? Vagy kitalált új szó is lehet?
Tudom, történelmi meg ilyeneket nem - elne kezdje leirni valaki ugyanezt-!!! nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit nem, hanem hogy mit lehet?
Valamelyik déd-, vagy ükszülő vezetéknevét válaszd.
Ha mindkét szülőd felmenőit veszed, akkor a dédből van nyolc,
az ükből 16. Van bőven választékod.
Azt biztos, hogy engedélyezik. De meg kell indokolnod nyomósan, hogy
miért akarod megváltoztatni.
Lehet olyan név is, ami kitalált, ha meg tudod indokolni, miért azt akarod.
A nagybátyám olyan névre változtatta, ami sehol sincs a családban sem, illetve nem is volt ilyen név, de mivel volt erre indoka, ezért elfogadták.
Na, rendben. Erre voltam kíváncsi. Köszönöm a választ!
Már múlthéten beadtam a kérelmet, csak várnom kell.
Amint meg lesz az elbírálás leírom, hogy elfogadták -e vagy sem. Kiváncsi vagyok.
Én írtam a nagybátyámat, neki olyan neve lett, mint a Nagyatádi, csak éppen nem lézetö település neve volt benne.
Mellesleg a 7-es nem tudom, honnan veszi, hogy az új, felvettt névnek szerepelnie kell a felmenök nevei közt. Ugyanis ilyen feltétel nincs, ez csak egy elég elterjedt téveszme!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!