Vezetéknév változtatasa, hogyan?
Folyamatosan olvasgatok a témában, de még mindig maradtak bennem kérdések ezzel kapcsolatban.
5éve szeretném megváltoztatni a vezeteknevemet, mivel apam kiskoromban elhagyott, és nem érdeklem őt. Születesem óta a nagyszüleimmel és édesanyámmal élek, és mivel elég sokat köszönhetek nekik illrtve sokkal közelebbinek is érzem őket, így szeretném nagypapám csaladnevet felvenni, ami ugye édesanyam születésk vezetékneve is.
Az lenne a kérdésem, hogy nagypapám beleegyezése szükseges e vagy eleg édesanyámé?(persze nagypapám is beleegyezett) illetve milyen formábam kell ezt a beleegyezést az anyakönyvi hivatalban bemutatni? Irott vagy nyomtatot formaban? ( egyaltalán nem vagyok jartas a dologban)
Az illetekbélyeget az ühyintezés előzt vagy utanna kell megvenni? Illetve a neten talaltam nyomtatvanyokat, de nem igazan tudom, hogy az kell e.. szóval még az.lenne a kérdésem, hogy pontosan milyen iratok kellenek és a szükseges papirokat itthon kell e kitöltenem vagy az anyakönyvvezetővel együtt?
A legpontosabb infót erről az anyakönyvvezető adhatja. Nyugodtan hívd fel, írd előre össze a kérdéseidet.
Amúgy hány éves vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!