Vezetéknév változtatásának mik a feltételei? A bizonyítványokon, hogy lehet megváltoztatni a nevet?
Nem szeretném többé viselni apám vezetéknevét, mert nekem NINCS apám.Viszont anyukám vezetékneve eléggé bonyolult.
Elmúltam már 18 éves.
Épp ezzel kapcsolatban akartam én is feltenni egy kérdést.
De akkor várom ide a válaszokat :)
Nem tudom, mik a feltételei, de visszamenőleg nem változtathatod meg.
Így ha te eddig Kovács Piri voltál, de mostantól Kiss Piri leszel, akkor úgy töltöd ki bárhol az adataid, hogy név: Kiss Piri, születési név: Kovács Piri.
A bizonyítványokon már marad a régi.
Ez nem igaz amit a második írt.
Én is nevet változtattam, és akkor születési névnek az újat írják be, a régit teljesen eltörlik.
10ezer az illeték bélyeg(2és fél éve ennyi volt), plusz a személyi, diák meg hasonlók. Tb, lakcím az ingyenes.
Bizonyítványon nekem maradt a régi név, azt nem írták át.
Be kell majd adni egy kérelmet, és olyan 2hónap múlva szólnak hogy megváltozott a neved.
Csak a papirjaidon, a TB kartyan, jogsin, szemelyin, utlevelen meg hasonlokon valtozik a neved, a bizonyitvanyokon marad a regi, de attol meg persze ervenyesek. Kapsz uj papirokat, igy azzal igazolni tudod magad.
A helyi polgarmesteri hivatalban tudod intezni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!