Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebbe ki lesz a hibás jogilag?

Ebbe ki lesz a hibás jogilag?

Figyelt kérdés

Tegyük fel:Nos,ha megyek a utcán vidáman,és a senkihez se szólok.

DE!

Egy hülyegyerek pofázni,mert nyilván ott vannak emberek,és hagyom a fenébe,mert hülyékkel minek foglakozni..

És az láttom nagyon produlkálja magát,és elkezd követni engemet,és folyton ugat még..

(Na most le akarom szögezni hogy nem az a gyerek vagyok aki könyen fel lehet húzni,de azért mindenek van határja.)

És még a nagyon nem normális hülyegyerek hozzámér (vagyis meglök/megüt) én meg válaszként gáz riasztóval meglövöm meghason,és még nem elég hogy a hülyegyerek még nem hagy el a támadással,de közeleg is,én meg végső esetben pár lövést le adok rá.

Persze mellhasra.

Ebbe ki lesz a hibás?

#gázpisztoly #önvédelem,fegyver,gáz-riasztó pisztolx
2020. okt. 3. 23:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

20.-nak.

Majdnem..., a rendőrségnek egyszerűbb, ha a fegyverest.

2020. okt. 5. 14:47
 22/27 anonim ***** válasza:
Nincs arányosság , aki támad az számoljon hogy bármi lehet a buli vége , nem köteles senki kitérni sem elmenekülni .
2020. okt. 5. 15:55
 23/27 anonim ***** válasza:
Nem érdemes itt veszekedni senkivel sem. Csináljátok csak :D majd a bíróságon meg hallgassátok meg a bíróság indokolását.
2020. okt. 5. 16:38
 24/27 A kérdező kommentje:

23!

Nem attól függ hogy most valaki bever egyet a a támadónak,ömvédelmi helyzettól függ.

2020. okt. 5. 17:44
 25/27 A kérdező kommentje:
önvédelemi*
2020. okt. 5. 17:45
 26/27 anonim ***** válasza:
#16 Olvasd el a jogegységi határozat azon részét, amit beidéztem. Az választ ad a kérdésedre: arányosság nincs! A szükségességből levezethető, hogy a támadás elhárításához szükséges védekezést lehet büntetlenül alkalmazni, olyan súlyút, ami már túlmegy a szükségességén, a szituációs jogos védelem esetein kívül nem. Az azonban, amiket te írtál - hogy "csak arányosan védekezhetsz", és hogy "a szükséges mértéket nem lépheted túl", az nettó nem igaz, szakvizsga 1-es. Ez alapvetően különbözik a korábbi Btk., az 1978. évi IV. törvény szabályozásával, ami valóban arányosságot várt el.
2020. okt. 8. 15:35
 27/27 anonim ***** válasza:

Rendben 26. Így elhiszem. Nem akartam jogvitába belemenni egy ilyen “kaliberű” kérdésnél, de láthatóan már nem is kell.

A kérdés szempontjából viszont nem lényeges... a válszon nem változtat.

2020. okt. 8. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!