Lehet valami bajunk ebből? Szomszéd kutya rátámadt az unokára. A szomszéd fel akarja jelenteni a szüleimet.
A gyerek a nagyszüleinél volt, amikor átjött a szomszédjuk kutyája, amiről tudvalevő, hogy nem egy kedves jószág. Elkezdett fenyegetően a gyerek fele menni, erre apám úgy hátba vágta egy lapáttal, hogy eltört a gerince és el kellett altatni. A szomszéd most apámékat akarta feljelenteni "állatkínzás" címszó alatt, holott ha ő nincs észnél, most a fiamat varrnák össze a sürgősségin.
Most mit tegyenek?
Mitol agressziv a kutya?? Hogy ment volna ismerkedni?? Titeket kene jol hatbacsapni asoval,ha ismerkedni probaltok.
Gusztustalan gyava fergek vagytok,h a semmisegert es a sajat tudatlansagotokbol kinyirtatok egy kutyat. Remelem ezt az gusztustalan igazsagtalansagot meg visszakapjatok mondjuk ugy,hogy az unokatok ismerkedne a szarvassal, de a vadasz a gyereket lovi le.
Remelem lecsuknak allatkinzasert minimum 2-4 evre.
Tipikus korlatolt bunkok vagytok. Nem szabadna emberek koze mennetek,mert mindent tonkretesztek primitivsegbol.
"de nekem sokkalta fontosabbak a kutyáim, mint a te gyereked lenne"
Na itt kezdődnek a problémák. Senkinek nem a kutyásokkal van gondja,hanem a buta kijelentéseikkel.
Nekem is van kutyám, szeretem is, de ha választanom kell (édes mindegy, hogy a sajátom vagy másé) egy gyerek testi épségét fogom előnybe helyezni. Mert akármennyire is állatbarát vagyok/leszek, akár mennyire fogom szeretni a kutyákat és a kutyáimat a sajátjaim, az emberek az elsők,minden más utána.
Nyílván soha nem vágnám őket gerincen egy vaslapáttal, ez elég embertelen megoldás, főleg egy csak morgó ebbel szemben,de ha szükséges lenne inkább én vessek véget emberségesebb módon a kutyáim életének minthogy így érjenek véget.
Mert én is nagyon jól tudom, hogy ha egyszer a kutyáim ilyen helyzetbe kerülnének (bár nem fognak) képesek lennének ölni, nagy testűek és már csak ebből kifolyólag is súlyos sérüléseket tudnának okozni. Jámbor természet, szocializáció ide vagy oda az állat az állat. Ösztönből cselekszik.
Az ilyen "nekem a kutyáim az első" emberek miatt eshet meg milliószor az, hogy akár csak véletlenül egy rossz helyen rossz időben szitu miatt ugrik a kutya valakinek, és a gazda csak áll néz ki a fejéből ahelyett, hogy csinálna valamit, mások pedig emiatt a töketlenség miatt sérülnek (akár másik ember, állat).
Undorító felfogás.
Kedves Kérdező!
A válaszok túlnyomó többsége segítő szándékú, normális hangvételű, még a "legkutyapártibb" sem állította, hogy a szomszéd kutyájának élete értékesebb a gyerekedénél, mindenki egyetértett vele, hogy az abszurd lenne, sőt beteges, ezért sem értem a későbbi hangnemet.
Tetves kutya?! Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy az a "tetves kutya" belehalt abba, hogy átment a szüleid kertjébe. Továbbra is tartom, hogy a történtekért egyedül a kutya gazdája okolható, egy kutya még indokolt esetben sem támadhat soha (ez is bizonyítja, hogy mennyire nem egyenrangú az emberrel, ha a gyerek provokálta volna ki a támadást - de ezt nem állítom, már általánosságban írom! - akkor is a kutya lenne a hibás) és ezt a gazdának kell elérnie úgy, hogy megfelelően neveli, szocializálja és mindig kontroll alatt tartja, ami jelen esetben nem történt meg, de egyszerűen félelmetes a jóérzésetek hiánya. Igen beteges azt mondani, hogy egy kutya élete értékesebb egy emberénél, főleg egy gyerekénél, mert nyilván nem az, de az ugyanolyan beteges, hogy titeket egyáltalán nem érint meg, hogy elvettetek egy életet. Persze, csak egy kutyáét, de számomra akkor is ijesztő belegondolni, hogy milyen értékrendje lehet egy olyan embernek, akinek a szemében ennyire értéktelen egy kutya élete.
Mondom, a körülmények ismerete nélkül nem ítélkezem senki felett, de biztos vagyok benne, hogy van olyan, aki ezt a helyzetet tudta volna úgy kezelni, hogy ne okozzon halálos sérülést. Sajnos nem ő volt ott, hanem a nagypapa. Sajnos a gazda felelőtlen volt. És kinek lett ebből kára? Igen, a "tetves kutyának."
A szomszédnak magyarázzátok el az állatvédelmi törvény idevonatkozó részeit, hogy önvédelem volt, hogy így nem szabad állatot tartani, ahogy ő tartotta és utána hagyjátok békén gyászolni! Mert akármilyen felelőtlen is volt, mégiscsak őt érte a legnagyobb kár, egyáltalán nem jogos a felháborodása, de valahol igenis érthető!
Persze ők a hibásak.... Meg kellett volna várni hogy rátámadjon a gyerekre vagy mi? Komolyan mondom félelmetes hogy sokan itt milyen világban érzik magukat. Ha egy kutya acsarkodva közelít a gyereked felé, majd te is inkább megsimogatod hogy jólvan buksi?? Idióták..
Fenyegetően lépett fel, veszélyeztetve a gyereket. Kalap. Nem lesz bajotok szerencsére. Megjegyzem olyanokat se ítélnek letöltendőre akik 10-20 kutyát súlyosan megcsonkítanak, megkínoznak, megölnek. Még ha lesz is valami, max az altatás költségét számolják fel
Ha egy embert versz agyon egy lapáttal, mert állítólag fenyegetően viselkedik, azért is eljárás indul. És könnyen lehet, hogy le is csuknak.
És szerintem mindenki maga dönt, hogy ki vagy mi a legfontosabb számára. Hadd ne legyen már nekem a szomszédom vagy egy vadidegen gyereke a legfontosabb a világon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!