Lehet valami bajunk ebből? Szomszéd kutya rátámadt az unokára. A szomszéd fel akarja jelenteni a szüleimet.
A gyerek a nagyszüleinél volt, amikor átjött a szomszédjuk kutyája, amiről tudvalevő, hogy nem egy kedves jószág. Elkezdett fenyegetően a gyerek fele menni, erre apám úgy hátba vágta egy lapáttal, hogy eltört a gerince és el kellett altatni. A szomszéd most apámékat akarta feljelenteni "állatkínzás" címszó alatt, holott ha ő nincs észnél, most a fiamat varrnák össze a sürgősségin.
Most mit tegyenek?
Azt hiszem itt nem védte senki a kutyát, egyedül az kérdéses, hogy feltétlenül szükség volt-e egy akkora ütésre amitől eltörik egy állat gerince ( úgy, hogy konkrét támadás nem is történt).
,,Hány olyan történetet hallani " Nem releváns, hiszen hány olyan történetet hallani ahol egy kutya mentette meg egy ember életét - ez szintén nem tartozik ide. Mindenre lehet példát és ellen példát is találni.
A vége értelmetlen annak amit írtál, rosszindulat és provokáció.
"amiről tudvalevő, hogy nem egy kedves jószág"
Ha nem tartotta a kerítésen belül a kutyát, ami ráadásul köztudottan veszélyes volt még ő fogja megütni a bokáját, ha fel jelent.
Ha átmegy a kutyád és kárt okoz más kertjében vagy ne adj isten testi épségében az ugyan úgy garázdaság vagy gondatlanságból eredő (valamilyen szituációhoz adódó) bűncselekmény mintha te tetted volna.
Nem értek egyet azzal, hogy azonnal gerincen ütötte egy lapáttal, megnyomorította és keserves pillanatokat adott - egy egyébként csak morgó- élőlénynek, de alighanem, ha a gyerekemet ilyen szituációban találtam volna én is hasonlóképp a védelmére kelek és megelőzöm a bajt. Inkább egy kutya mint egy ember testi épsége.
Szóval te így állsz hozzá, hogy "tetves kutya". És már megbocsáss (bár igaz, hogy az én kutyáim teljesen normálisak minden emberrel), de nekem sokkalta fontosabbak a kutyáim, mint a te gyereked lenne. Épp úgy, ahogy neked fontosabb a gyereked, mint a szomszéd kutyája. Ez gondolom még neked is érthető. Ha pedig brutális kegyetlenséggel akarnak megölni egy kutyát, amelyik állítólag fenyegető volt, az mindenhol felveti az állatkínzás gyanúját.
Igen, a kutya nem szökhet. Nem hagyhatja el a telket a gazda felügyelete nélkül. Ennek ellenére ha közterületen vagy magánterületen agyonverik vagy a gerincét törik egy lapáttal, az igenis állatkínzás vétségbe tartozhat.
Az egy családon belüli vallomások pedig szépek és jók, de azért nem olyan hiteles, mintha lenne egy külső, semleges tanú is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!