Szept. 1.-től kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen, előtte nem volt munkám (egyetemre jártam.) Így is megvan a 20 nap szabadságom idén, amit kivehetek?
Vagy kevesebb lesz, amiért “csak” 4 hónapot dolgozom idén?
Próbaidő alatt gond lenne, ha elmennék szabadságra?
Köszönöm a segítséget!
Időarányosan van szabadságod.
Ha szept 1-gyel kezdtél, akkor 7 napod van
Az éves szabadság időarányos része jár. 6 vagy 7 nap nem tudom hogyan kerekítenek.
Nem tiltja semmi hogy próbaidő alatt szabadságra menj. Egy normális munkáltatónál nem probléma ha próbaidő alatt kiveszel 1-1 nap szabadságot. Év végéig úgyis el kell fogyasztani az összeset.
Ahogy írták, nincsen 20 napod, csak az a 6 vagy 7.
Mivel a szabadságot ki kell venni az év vége előtt, így azt a munkáltató is meg fogja érteni.
De nincs vele gond, mert a karácsonyi időszakban biztosan lesz 1-2 nap amit kivehetsz, mert a többiek sem dolgoznak. A megkezdett szabadságot pedig lehet folytatni januárban is. Vagyis ha kiveszel 1 napot decemberben, majd megkezded a maradékot december 31-én, akkor januárra mehetsz szabadságra az első hétre. Csak nem szabad megszakítani és a maradékot már egyszerre kell kivenni.
Beszéld meg a főnököddel, ők is tudják, hogy ki kell venned.
Van e kikötve próbaidő?
Ha igen,akkor ezen időszakon belül a munkáltató döntésén múlik a szabadság kiadása.
Havi 2 nap jár kb, ennek a felével a munkáltató rendelkezik. Beszélned kellene egy vezetővel,hogy mit lehet és mit nem.
Hogyha hajtás van és kiveszed a szabadságot lehet elengednek.de ki tudja hosszabbítanak e. Hogyha viszont lazán kezelik az ilyet akkor mehetsz. Cég függő..Nálunk próba idő alatt csak nagyon indokolt esetben, utána megbeszélés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!