Ha súlyos bűncselekményt követnél el, el tudnád fogadni, hogy a bíróság életfogytig tartó szabdságvesztés helyett halálbüntetést alkalmazzon? Kort és nemet is írjál!
Halálbüntetést olyanoknál tudnék elfogadni akik nagyon súlyos, kegyetlen és tőbb áldozattal járó, előre megfontolt szörnytettet hajtottak végre. Akiket soha nem szabad visszaengedni még véletlenül sem a társadalomba, mert tuti újra gyilkolnának azonnal.
Ha ilyen lennék akkor természetesen nem értenék egyet a halálbüntetéssel, hiszen egy ilyen ember nem érezné jogosnak.
Mivel nem ilyen vagyok, egy ilyen embernél ezt is elfogadhatónak tartanám, hogy kivégezzék.
Ha én követnék el olyan tettet aminek ez lenne a súlya és a jelen agyammal kellene elbírálni, nem azzal amelyikkel képes voltam elkövetni, akkor is igen, elfogadnám.
49/N
Igen. De engem olyan értelemben izgat a téma, hogy ha halálnemet választhatnék, eleve az akasztásos kivégzést választanám. Érdekel, milyen érzés lehet a halálos ítelet, az utolsó éjjel, és maga az akasztás, illetve, hogy kellően bátran viselkednék-e egy ilyen helyzetben.
35F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!