Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki olyan aki nevet változt...

Valaki olyan aki nevet változtatott/akart változtatni, és gyakori vezetéknevek közül választott (úgy hogy nem volt olyan név a családjában) tudna segíteni? Többi lent.

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy már egy-két éve fontolgatom a változtatást, egy elég gyakori, átlagos névre szeretném változtatni, ami a leggyakoribb 50 név egyike. Most el is határoztam magam, tegnap bementem polgármesteri hivatalba, de az ügyintéző azt nem tudta megmondani, hogy engedélyeznek-e nagyon gyakori vezetéknevet. Olvastam hasonló kérdéseket is, de nem találtam normális választ. Ezért még nem mertem beadni, mert biztosra akarok menni. Ha bárki tud releváns infót, jöhet privátba is, ide is.

2020. szept. 18. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
10%
Tudtommal nem engedélyezik a név változtatást, ha nincs megfelelő indokod rá.
2020. szept. 18. 21:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Direkt nem írtam bele, de van rá megfelelő, nyomós indokom. De nem is ez volt a kérdés.
2020. szept. 18. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

Na, énszerintem olyan vezetékneveket engedélyeznek, hogy

-ha mondjuk külföldi a kinézett név, akkor egyik felmenődnek az kellett, hogy legyen a neve, különben nem engedélyezik

-csak magyar nevet lehet asszem mostani, magyaros írással; tehát talán Kováts már nem lehetsz -de ez nem biztos, de szerintem talán már nem- hanem csak Kovács

-Meg még szal pl ilyen nagy híres nevekre nem változtathatod meg a neved szerintem mint pl Széchenyi István. A rádiós Rákóczy Feri ő alapból Rákóczy/Rákóczi volt, és ahhoz választottak neki keresztnevet, tehát ő megalapozottan lehet Rákóczy Feri, de én azt hiszem; hogy pl tehát akinek alapból nem ez a vezetékneve, az pl nem lehetne Rákóczy Feri.

Én azt hiszem , ezek így vannak , de semmit ne vedd készpénznek ebből.

De szerintem hasznos.

Minden jót ! :)

2020. szept. 18. 22:17
 4/6 anonim ***** válasza:
37%
Igen a tortenelmi nemmhez szuletni kell vagy neked vagy osodnek. Es igen indok kell ha nem akaros beirbi akkor ki kell talalni mas indokot
2020. szept. 21. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom a régi anyakönyvek családfa kutatáshoz elérhetôk már a neten, meg körbekérdezhetsz idôs rokonokat. Szépapáig visszakeresve anyai és apai oldalon is, a sok-sok felmenôd közül biztos találsz egy-két gyakori nevût. Azokat biztosan kérhetnéd.

Vagy csak add be a kérvényt, aztán legfeljebb elutasítják :).

2020. dec. 4. 06:48
 6/6 anonim ***** válasza:
88%
Elfogadnak indoknak egy vastag boritekot is.
2020. dec. 4. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!