Valaki olyan aki nevet változtatott/akart változtatni, és gyakori vezetéknevek közül választott (úgy hogy nem volt olyan név a családjában) tudna segíteni? Többi lent.
Na, énszerintem olyan vezetékneveket engedélyeznek, hogy
-ha mondjuk külföldi a kinézett név, akkor egyik felmenődnek az kellett, hogy legyen a neve, különben nem engedélyezik
-csak magyar nevet lehet asszem mostani, magyaros írással; tehát talán Kováts már nem lehetsz -de ez nem biztos, de szerintem talán már nem- hanem csak Kovács
-Meg még szal pl ilyen nagy híres nevekre nem változtathatod meg a neved szerintem mint pl Széchenyi István. A rádiós Rákóczy Feri ő alapból Rákóczy/Rákóczi volt, és ahhoz választottak neki keresztnevet, tehát ő megalapozottan lehet Rákóczy Feri, de én azt hiszem; hogy pl tehát akinek alapból nem ez a vezetékneve, az pl nem lehetne Rákóczy Feri.
Én azt hiszem , ezek így vannak , de semmit ne vedd készpénznek ebből.
De szerintem hasznos.
Minden jót ! :)
Úgy tudom a régi anyakönyvek családfa kutatáshoz elérhetôk már a neten, meg körbekérdezhetsz idôs rokonokat. Szépapáig visszakeresve anyai és apai oldalon is, a sok-sok felmenôd közül biztos találsz egy-két gyakori nevût. Azokat biztosan kérhetnéd.
Vagy csak add be a kérvényt, aztán legfeljebb elutasítják :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!