Meg lehet-e változtatni az alábbi módon egy ember vezetéknevét?
Tegyük fel, hogy engem Tóth Istvánnak hívnak. Anyám mondjuk Kovács Mária. Érzelmi okokból kifolyólag viselhetem-e egyszerre a két nevet az alábbi módon: Kovács-Tóth István?
Vagy ez nagyon abszurd?
Anonymous !
Nem így van. Ha elolvastad volna rendesen a kérdést, akkor kiderült volna, hogy a kerdezo az apja neve mellé az anyjáét is fel akarja venni. Ó Tóth-ot is Kovács-ot adott meg példának, de lehetett volna Ady és Petőfi is akár. Márpedig akkor lehet belőle Ady-Petőfi István is.
A hires emberek nevére vonatkozó szabály az átlag emberre vonatkozik, ha van a családban a felmenők között ilyen nevű, akkro nincs ilyen akadály.
Meg lehet az alábbi módon igen.
Én a nagyszülők nevét vettem fel, egy papírt kellett kitölteni, gyorsan ment pár hónap múlva pedig jött az okirat, hogy mehetek iratokat cserélni
9!
Ha 18 év alatti akar nevet változtatni, akkor kell a szülők engedélye. Egyébként nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!