Bírósági tárgyalásra, szabálysértési pénzbüntetés átváltoztatása börtönre elkísérhetem ismerősöm?
Én nem vagyok ügyvéd,az nem is lesz,de kértek menjek el. Beengednek maszkban a tárgyalásra,vagy nem érdemes elindulnom, úgyis a folyosón kell várakoznom.
Csak egy bíró,meg egy írnok lesz gondolom ügyész nélkül. Ez is csak azért lesz,mert ismerősöm kérte a tárgyalás tartását.
Ezt úgy hívják, hogy "hallgatóság".
Ha nyilvános, bemehetsz.
Igen, "A bíróság tárgyalása nyilvános".
Be.
436. § (1) A bíróság tárgyalása nyilvános.
(2) Az egyesbíró, illetve a tanács elnöke a tárgyalás szabályszerű lefolytatása, méltóságának és biztonságának megőrzése érdekében, illetve helyszűke esetén meghatározhatja a hallgatóság létszámát.
(3) A tárgyaláson hallgatóként tizennegyedik életévét be nem töltött személy nem vehet részt, az egyesbíró, illetve a tanács elnöke a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt a hallgatóság köréből kizárhatja.
(4) A bíróság hivatalból vagy az ügyész, a vádlott, a védő, a sértett, illetve a vagyoni érdekelt és az egyéb érdekelt indítványára a nyilvánosságot az egész tárgyalásról vagy annak egy részéről indokolt határozattal kizárhatja és
a) erkölcsi okból,
b) különleges bánásmódot igénylő személy védelme érdekében, illetve
c) minősített adat és egyéb védett adat védelme érdekében
zárt tárgyalást rendelhet el (a továbbiakban: zárt tárgyalás).
Jó estét mindenkinek.
Nekem kötelező mennem egy tárgyalásra, mint idézett és kötelező lesz a maszk, meg a kézfertőtlenítés? Ott mindenki maszkban lesz? Vagy csak a tárgyalóban kötező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!