Levette a buszon a kamera hogy tusszentek es kozben reflexszeruen leveszem a maszkot es vissza. Ebbol lehet jogi gondom?
Nem hiszem, hogy van aki visszanézi az összes felvételt, aztán beazonosít.
Mondjuk akkor sikerült levenned azt a maszkot amikor épp lett volna értelme :)
Nem. Hogyan azonosítanának be?
Inkább attól lenne bajod, ha maszkba tüsszentenél. Az orrban baktériumok tenyésznek, amelyek kilélegzéskor megtapadnak a maszk felületén, és ha azokat szívod vissza, tüdőgyulladást is kaphatsz.
Azt elmagyarázhatná nekem valaki, hogy ki hiszi a maszkot zsebkendő helyettesítőnek?
Attól mert valaki tüsszent és maszkot kell éppen hordania, még nem változik meg a helyzet, a ZSEBKENDŐBE szokás tüsszenteni - vagy ahogy még korábban javasolták, ha ez nem sikerül, mert túl hirtelen jön, akkor a könyökhajlatba. A lényeg éppen úgy mint a maszknál, hogy ne menjen szerte csak úgy a levegőbe. Maszkban nem lehet tüsszenteni (a kis "hapci" kivétel) mert tiszta takony meg nyálka lesz a maszk. Majd ha valaki hajlandó egy ilyenben utána tovább létezni, az beszélhet.
A kérdező nem írta mit csinált amikor lekapta a maszkot. Ha beletüsszentett a világba akkor a lehető legrosszabbat tette, de ha nem, ha zsebkendőt használt, akkor jól tette.
#7 Senki sem írta azt hogy bele kell tüsszentened a maszkba. Éppen hogy az ellenkezőjét írták. Az egyetlen másféle válasz ez volt "akkor sikerült levenned azt a maszkot amikor épp lett volna értelme", de ez sem azt jelenti, hogy a maszkba kellett volna tüsszentened, hanem hogy pont levetted maikor haszna lett volna, mert arra van hogy megakadályozza a vírus szétjutását.
Tudom hogy sokan szokták nehezményezni hogy valaki orrfújáshoz meg tüsszentéshez leveszi a maszkját, ezért is kérdeztem, hogy az ilyen illető ezt hogy is gondolta - de most nem volt még ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!