Milyen büntetésre lehet számítani, ha egy élelmiszerboltban néhány száz, maximum kétezer forint értékben lopok?
Köszönöm, megpróbálok az önkormányzattal beszélni, illetve kutatok ilyen jótékonysági szervezetek után! Köszönöm!
Egyébként Pesti vagyok.
Ilyen kevésért nem hínak rendőrt még csak szabálysértés sem. Lopkodj csak nyugodtan. De pl ha hajléktalannak öltözől és nem zuhanyzol hetekig, akkor nem hívnak nagyobb esetben sem rendőrt, mert úgysem tud mit kezdeni veled
Olyat is hallottam, hogy hajléktalan tescoban elkezdett felvágottat zsömlével a helyszínen fogyasztani. Nem hívtak rá rendőrt
Igazából csak próbáltam mérlegelni, de egyértelműen nem megfelelő gondolat volt.
Egyébként hihetetlen, de becsengetett a szomszédom, aki egy idős özvegy hölgy, és megkérdezte, hogy nem kérek lencsefőzeléket, mert végül nem jöttek az unokái, és így meg fog romlani. Nem fogok hazudni: miután elment teljesen összeomlottam és elsírtam magam.
16: mert az jobb, ha azt írom, hogy jaaaajteszegééény, jajjdeszörnyű, jajajajajajjj?
Én ha éheznék, biztosan nem a gyk-ra írogatnék és azon törném a fejemet, hogy hogyan tudnék lopni anélkül, hogy lecsuknának. Ehelyett 1) elmennék munkát keresni. Bármilyet, ami fizet akár pénzt, akár kaját 2) Elmennék koldulni, kéregetni 3) Elmennék a non-profit szervezetekhez (Vöröskereszt, buddhisták, stb.)
Azzal, hogy otthon ülök és netezek, a gyk-ra írogatok, biztosan nem fog megoldódni a problémám.
Ha mégis valamilyen okból nem tudnám jobban eltölteni az időmet a gyk-ra írás helyett, akkor nem azt kérdezném, hogy hogyan tudok lopni, hanem tanácsot kérnék, hogy mit tegyek ha nincs munkám és nincs pénzem és ennem kell valamit, mit javasolnak mások.
Aki nem jajong, hogy jajjteszegény, jajjmosmilesz, az már pszichológiai eset? Jól néznénk ki, ha mindenki akinek nincs pénze lopni járna.
Fenéket nem hívnak rendőröket. Már évek óta sikeresen kiharcolták az áruházak, hogy eltűnjön ez a megélhetési lopás. Pár éve a cigók nagyon sok áruházat taszítottak a csőd szélére, ózdi Tesco is sokat szívott vele, hogy reggel, délben, este a cigók fogták, bementek, zabáltak egy jót a péksüteményekből, majd oda büffögték a biztonságiőrnek, hogy megélhetési lopás, rendőrt meg hiába hívtak ő is ugyanezt mondta. Nem ért el X ezer forintot a kár simán megélhetési lopás volt. Ezt az összeget jó pár éve viszont drasztikusan lecsökkentették.
Már a kétezer forint is szerintem benne van a tételben, elkapnak bevisznek egy szobába míg megjönnek a rendőrök majd eljárást indítanak ellened. Emellett hosszú időre ki leszel tiltva a boltból/áruházból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!