Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy részeg személlyel mit...

Egy részeg személlyel mit tudnak tenni a rendőrök?

Figyelt kérdés
Ha egy átbulizott szombat este után részegen egy fiatal elkezd össze-vissza mászkálni a városban, néha nem is a lakhelyén, akkor vele mit tudnak tenni a rendőrök? Ha jól tudom semmit, mert mentőt nem hívhatnak hozzá mert csak részeg, viszont ha nem is csinált semmi szabálysértést vagy bűncselekményt be sem vihetik. Vagy mégis tudnak vele valamit kezdeni?

2020. aug. 31. 18:15
1 2
 11/14 Micimacko67 ***** válasza:
100%

Ki mondta, hogy üldözendő?

Lehet, hogy ti nem tudjátok, de a rendőrségnek nem csak bűnüldözési de bűnmegelőzési feladatai vannak!

Amúgy meg ha részegen kifosztanak, nem kell menni panaszkodni a rendőrségre...

2020. aug. 31. 20:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A bűnmegelőzésbe nem tartozik bele szerintem az emberek ilyen szintű csesztetése. Azzal pl semmi baj, ha valakin látszik, hogy azért sokat ivott, de még semmit nem kell vele kezdeni, akkor a rendőr mondhatja neki, hogy óvatos legyen vagy felajánlhatja (bár nem tudom milyen szabályok vonatkoznak a rendőr-civil kommunikációra), hogy esetleg hazaviszi stb.

De utasítást nem adhat vagy nem intézkedhet.

2020. aug. 31. 20:22
 13/14 Micimacko67 ***** válasza:
100%

Én nem is ezt mondtam, hogy csesztetni kell!

De valóban figyelmeztetheti illetve figyelemmel kísérheti!

2020. aug. 31. 20:27
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát végülis egyetértünk akkor :D
2020. aug. 31. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!