Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi időm van telejesíteni...

Mennyi időm van telejesíteni a szomszéd kérését mielőtt a közjegyzővel karöltve feltörik az ingatlanomat?

Figyelt kérdés

Az ország másik végén van egy örökölt ingatlanom, a szomszéd szeretne 3-4 teljes napig átjárni hogy karbantartsa a falát (gondolom festene).

Jelenleg nem tudok 3-4 napig ott tartózkodni ezt meg is mondtam neki, majd hívott a közjegyző hogy ha nem lesz teljesítve akkor előbb utóbb fel lehet törni majd lakatossal az ajtót. Persze időt nem tudott mondani, őszintén olyan suttyó közjegyzőnek tűnt nekem a telefonba aki csak azért kapta a munkát mert volt protekciója.

Mi erre a törvény?

2020. aug. 31. 13:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem nem tud itt senki semmit. 7 válaszból 0 válaszolt a kérdésemre.
2020. aug. 31. 14:41
 12/21 anonim ***** válasza:

[link]

tessék

2020. aug. 31. 14:45
 13/21 anonim ***** válasza:

#11 tudom, de azért próbáltam segíteni (5ös vagyok)

szerintem eddig 12es a leghasznosabb

2020. aug. 31. 14:48
 14/21 anonim ***** válasza:
93%

Biztos hogy az aki telefonált közjegyző volt? Mert ez nem így megy.

Szerintem hívd fel te a közjegyzőt egy hivatalos telefonszámot ami az önkormányzat weboldalán van megadva, lemerem fogadni hogy teljesen más ember fogja felvenni a telefont és fogalma sem lesz erről az egészről.

2020. aug. 31. 14:50
 15/21 A kérdező kommentje:
#12 akkor nincs határidő? ha azt mondom 4 napra csak év végén tudok kimenni "nyaralni" mert addig nem ad annyi szabadságot a főnök akkor fejre állhatnak sem törhetik fel az ingatlant?
2020. aug. 31. 14:52
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A 14.-nek igaza van, egy közjegyző nem fog téged telefonon hívogatni és fenyegetni. Hivatalos, tértivevényes levélben szólíthatnak fel.
2020. aug. 31. 15:04
 17/21 Andizsuzsi ***** válasza:
85%

Közjegyző?

Talán a település jegyzője.

Tudomásom szerint nincs jogszabályban rögzítve a határideje, de nagy valószínűséggel sikeresen perelne kártérítésért, ha te húzod az időt. Télen egészen biztosan nem tud festeni, márpedig te köteles vagy a részére azt megengedni.

2020. aug. 31. 15:42
 18/21 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Szóval 0 jó választ kaptál? És leírtad a kérdésben hogy a házadon át kell bejárni? Honnan kellene nekünk ezt tudni? Egyébkent meg mar kérdezted ugyan ezt pár hónapja. H9gy h9gy azöta se sikerült még beengedni őket? Annyi a különbség hogy akkor állítólag külföldön dolgoztál. Ennyi idő alatz egyszer már azérz beengedhetted volna őket.
2020. aug. 31. 15:58
 19/21 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, egyszerűen jelölj ki egy dátumot, amikor még alkalmas az idő a munkák elvégzésére de neked is elég messze van ahhoz, hogy meg tudd oldani. A szomszéd így kap választ, mondjuk október 6-10. között csinálhatja.

Addig meg keress egy barátot, rokont aki ráér és hajlandó ott tölteni azt a pár napot, szervezz be oda valakiket bulizni, akármi, oldd meg hogy VALAKI legyen ott abban az időpontban.

Ha a szomszéd azt válaszolja hogy az meg neki nem jó, akkor toljátok és kijelölsz egy újabb dátumot későbbre. A házadat nem törhetik fel ha ott a bizonyítékod hogy hajlandó vagy beengedni, csak a szomszéd pont nem ér rá akkor. Az eljárást csak akkor folytatják le ellened ha ki kell kényszeríteni az együttműködést tőled, nem akkor ha nem értek rá ugyanakkor a szomszédoddal.

2020. aug. 31. 17:00
 20/21 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem tudok 4 napon ott lenni, bárki akinek van fix bejelentett napi 8 heti 40 órás munkája megértené.

Elmondtam neki hogy 2 egymás utáni hétvégét ott leszek Szept 12-13 és 19-20.

Ez nem tetszik neki megint megy a fenyegetés hogy feltöretik a házat.

Neki hétköznap kellene ami számomra megoldhatatlan, egymás után 4db.

Holnap visszahívom a jegyzőt közlöm vele hogy feljelentést fogok tenni az "ügyfele" ellen a fenyegetések miatt plusz elmondom neki is azt a 4 időpontot utána tényleg mindketten fejre állhatnak.

Mellesleg a jegyző is tuti roma, szerintem rokonok ezért hívott fel tuti megkérte a "testvír".

2020. aug. 31. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!