Mennyi időm van telejesíteni a szomszéd kérését mielőtt a közjegyzővel karöltve feltörik az ingatlanomat?
Az ország másik végén van egy örökölt ingatlanom, a szomszéd szeretne 3-4 teljes napig átjárni hogy karbantartsa a falát (gondolom festene).
Jelenleg nem tudok 3-4 napig ott tartózkodni ezt meg is mondtam neki, majd hívott a közjegyző hogy ha nem lesz teljesítve akkor előbb utóbb fel lehet törni majd lakatossal az ajtót. Persze időt nem tudott mondani, őszintén olyan suttyó közjegyzőnek tűnt nekem a telefonba aki csak azért kapta a munkát mert volt protekciója.
Mi erre a törvény?
#11 tudom, de azért próbáltam segíteni (5ös vagyok)
szerintem eddig 12es a leghasznosabb
Biztos hogy az aki telefonált közjegyző volt? Mert ez nem így megy.
Szerintem hívd fel te a közjegyzőt egy hivatalos telefonszámot ami az önkormányzat weboldalán van megadva, lemerem fogadni hogy teljesen más ember fogja felvenni a telefont és fogalma sem lesz erről az egészről.
Közjegyző?
Talán a település jegyzője.
Tudomásom szerint nincs jogszabályban rögzítve a határideje, de nagy valószínűséggel sikeresen perelne kártérítésért, ha te húzod az időt. Télen egészen biztosan nem tud festeni, márpedig te köteles vagy a részére azt megengedni.
Kérdező, egyszerűen jelölj ki egy dátumot, amikor még alkalmas az idő a munkák elvégzésére de neked is elég messze van ahhoz, hogy meg tudd oldani. A szomszéd így kap választ, mondjuk október 6-10. között csinálhatja.
Addig meg keress egy barátot, rokont aki ráér és hajlandó ott tölteni azt a pár napot, szervezz be oda valakiket bulizni, akármi, oldd meg hogy VALAKI legyen ott abban az időpontban.
Ha a szomszéd azt válaszolja hogy az meg neki nem jó, akkor toljátok és kijelölsz egy újabb dátumot későbbre. A házadat nem törhetik fel ha ott a bizonyítékod hogy hajlandó vagy beengedni, csak a szomszéd pont nem ér rá akkor. Az eljárást csak akkor folytatják le ellened ha ki kell kényszeríteni az együttműködést tőled, nem akkor ha nem értek rá ugyanakkor a szomszédoddal.
Egyszerűen nem tudok 4 napon ott lenni, bárki akinek van fix bejelentett napi 8 heti 40 órás munkája megértené.
Elmondtam neki hogy 2 egymás utáni hétvégét ott leszek Szept 12-13 és 19-20.
Ez nem tetszik neki megint megy a fenyegetés hogy feltöretik a házat.
Neki hétköznap kellene ami számomra megoldhatatlan, egymás után 4db.
Holnap visszahívom a jegyzőt közlöm vele hogy feljelentést fogok tenni az "ügyfele" ellen a fenyegetések miatt plusz elmondom neki is azt a 4 időpontot utána tényleg mindketten fejre állhatnak.
Mellesleg a jegyző is tuti roma, szerintem rokonok ezért hívott fel tuti megkérte a "testvír".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!