Megbüntethetnek, amiért megengedtem hogy a 15 éves lányom a nagykorú barátjával éljen?
Úgy tudom csak 16 éves kortól a gyámügy engedélyével hagyhatná el a "szülői házat".A lány 4 hónap múlva tölti be a 16 évet.
Szó sincs arról hogy elzavartam volna vagy hasonlók.
Szerető családban éltünk,megvolt mindene,anyagilag és lelkileg is mellette álltunk.
Sajnos nehéz kordában tartani,elég öntörvényű lány.Régebben sokat szökdösött,mindig a rendőrség hozta haza.Szabad életet akar élni,lázad,pedig tudja ő is hogy hivatalosan nem tehetné meg.
Megengedtem hogy összeköltözzön a barátjával,mert szerettem volna elkerülni azt hogy minden nap a rendőrséggel kelljen kerestetni,nem akartam procedúrát a hatóságokkal.
Napi kapcsolatban vagyunk a lányommal,a barátja dolgozik,szereti,jól megvannak.És tőlem (anyától) nem is élnek messze.Anyagilag is támogatom,tartjuk a kapcsolatot,nincs "elhagyva" a gyerek.
Ennek ellenére a gyámügy/családsegítő nem tud erről.
Bajba kerülhetek,mint szülő,ha a hivatalok tudomására jut?
Ha te mint szülő megengeded, akkor nem büntethetnek meg. A 16 éves kor és gyámhatósági engedély arra vonatkozik, ha a szülők nem egyeznek bele.
Ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor senki nem élhetne bentlakásos iskolában vagy kollégiumban, aki még nem 16 éves, pedig tudjuk, hogy sok ilyen is van.
16 évesen,majdnem nagykorúként már nem tudom nevelni/formálni,lehetetlen.
Ha egyszer nem hallgat senkire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!