A kábítószer fogyasztás miért bűncselekmény?
#10 Azért azt tegyük hozzá, hogy gyakran pont fordítva néz ki a dolog.
Mindennek két oldala van.
Értitek, amit az 5. válaszoló ír? Vagy nem olvassátok, vagy funkcionális analfabéták vagytok?
Keress már neten egy BJ könyvet, és legyél már hajlandó elolvasni... ugyanazt a hülye mantrád nyomod, amit a kérdésedben leírtál. 3 óra alatt odáig nem jutottál el, hogy egy Btk. ctrl+f-fel rákeress a kábítószer szóra:
Láthatnád, hogy nincs ilyen bűncselekmény, hogy kábítószer fogyasztás:
XVII. FEJEZET
AZ EGÉSZSÉGET VESZÉLYEZTETŐ BŰNCSELEKMÉNYEK
Kábítószer-kereskedelem
Kábítószer birtoklása
Kóros szenvedélykeltés
Kábítószer készítésének elősegítése
stb.
Nem is értem minek írogatok ide, vesztegetve az időmet.
Egykutya, mind2-vel volt dolgom. Igazából nem az a lényeg hogy ki mit szed be /mennyit iszik hanem hogy amúgy valójában milyen ember, ha valaki alapból agresszív az bedrogozva/bepiálva is az lesz.
Persze vannak kivételek, nekem például alkoholizálni nem szabad iszonyat agresszív leszek tőle, szimplán elkezd minden és mindenki idegesíteni, ráadásnak fél liter metaxa után még úgy mozgok mintha nem is ittam volna...
#12 A kábítószer fogyasztás bűncselekmény, mivel ahhoz meg is kell szerezni, ami a biroklást megvalósítja.
"(6) Aki kábítószert fogyaszt, illetve csekély mennyiségű kábítószert fogyasztás céljából megszerez vagy tart, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Meg egy ilyen is van a BTK-ban.
De nem ez a lényeg, mert ha a kérdésben kicseréled a fogyasztást birtoklásra az itt baromira nem változtat semmin.
"hanem az, hogy logikátlan a szabályozás."4
Jézusom kérdező... már ne is haragudj, de mennyire mentél utána a jogpolitikának, a káros szenvedélyek szabályozásának? Mennyi kodifikációs célú előterjesztést olvastál? Egyáltalán foglalkoztál kutatás szinten ezzel a területtel? Vagy csak szimplán idejöttél böfögni az értelmetlen következtetésedet?
1900-as évek, amerikája megvan? Szesztilalom megvan?
Esküszöm, miért jó nektek butaságokat írogatni, ahelyett, hogy megnyitnátok a google-t, és értelmes forrásból tájékozódnátok?
"Jézusom kérdező... már ne is haragudj, de mennyire mentél utána a jogpolitikának, a káros szenvedélyek szabályozásának? Mennyi kodifikációs célú előterjesztést olvastál? Egyáltalán foglalkoztál kutatás szinten ezzel a területtel? Vagy csak szimplán idejöttél böfögni az értelmetlen következtetésedet?"
Hát erre most nem hazudom, hogy nagyon művelt vagyok a témában, de ha tudsz valami értelmes és nem egyik irányban elfogult anyagot, akkor jöhet.
Ahha, birtoklás = a fogyasztással?
Haverom kidob egy csíkot az asztalra, amit én felszívok. Hozzá se értem, nem is én hoztam. Akkor én birtokoltam, vagy fogyasztottam?
Más: haver a füves cigit beteszi a számba, amiből szívok egyet. Birtokoltam, vagy fogyasztottam?
178. § (1) Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ebből nem következik, hogy birtokoltam, ha beleszívok a más által hozott cigibe.
Fogyasztással más bűncselekményeket segítesz elő: kábítószer-kereskedelem, kábítószer-termeszét vagy -előállítás, csempészet, korrupció stb. Ezért szokták büntetni az országok a fogyasztókat is, mivel a puszta létük törvénysértéseket generál, hisz pénz van benne. Ha nem lennének fogyasztók, akkor ugye a kínálat sem lenne ekkora, kevesebb munkája lenne a rendőrségnek, határőröknek, így pénzt takarítanának meg.
Szóval a felvevőréteg csökkentése a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!