Ezen az oldalon fel lehet jelenteni egy tagot aki ,sértő szavakat ír nekem/rám,ami hamis állítás,mi ennek a folyamata,hogy tudom perre vinni?
Ezen az oldalon nem tudod feljelenteni, mert ez egy weboldal. Itt csak törölni tudják a kifogásolt felhasználó sértő hozzászólását.
Kideríthető, ha nem egy olyan VPN, vagy egy proxy mögül írt, ami nem tárolja a forgalmi adatokat. Most már sokan használnak ilyen VPN és proxy szolgáltatásokat, ha ezeket tiltanák, akkor visszaesne a forgalom.
#6 A gmail-el, proxy-cal és külföldi szerver dologgal hatalmasat tévedsz!
Pl drogkereskedelem, gyilkosság, es hasonló volumenű ügyek esetébe hatósági megkeresésre adatszolgáltatási kötelezettsége can az összesnek.
Nem egyszer vadásznak le bűnözőket darkwebről, szerinted az hogy megy? LOL.
Pár hete a 9gag-ről szedtek le egy usert, és nem volt túlzottan komplikált ügymenet.
Egy szó, mint száz: ne írj olyan dolgot, amit szemtől szembe bem mondhatnál! Nem olyan nehéz ez...
proxy-cal?🤣🤣🤣
Ne viccelj, odamész a rendőrségre, hogy egy pistike lehülyézett a GYK-n, akkor a rendőrség egyből megy kikérni az adatokat a gmail-től mi? El vagy tévedve. A drogkereskedelem végülis pont ugyanaz, mint hogy lehülyéz valaki egy ilyen oldalon 🤣🤣
Először olvasd el, amit írtam, értelmezd, majd utána válaszolj! Ha az elírásokra koncentrálsz, amúgysem fog menni.
Ha Pistike lehülyéz, az senkit nem érdekel.
Viszont nagyobb volumenű esetben van lehetőség rendőrségi intézkedésre - mint ahogy nem egy esetben ez meg is történik. Nem csak facebookon, hanem akár anonim fórumon is.
A fórumok szolgáltatói ugyan külföldön üzemeltetik a szervereiket, de ha a tartalom szolgáltató a user (mint a legtöbb fórumon) akkor a user lakhelye szerinti törvények vonatkoznak rá.
Ha pl a vírussal kapcsolatban rémhírt terjesztesz, akkor teljesen mindegy, melyik szolgáltató fórumán írogatsz, a tartalom keletkezési helye szerinti tórvények alapján elítélhetnek. És mivel az összes szolgáltatónak adatszolgáltatási kötelezettsége van a hatóságok felé, ezért az is mindegy, hogy proxy-t használsz-e, vagy nem. Max pár nappal meghosszabbítod a nyomozást.
Ha ilyen esettel még nem találkoztál, akkor az szuper, de azért érdemes fejben tartani, hogy akármit nem lehet írogatni.
Kérdező nem részletezte pontosan, és nem is kérem rá.
@Kérdező: ha te nem tetted magad beazonosíthatóvá a fórumon, akkor szerintem nem érdemes a témával foglalkozni. Maximum az önérzetedet bántja, de effektív következménye nincs. Az adminoknak jelezheted, ők ellenőrzik a kommentet, és eldöntik, hogy törlik-e, vagy bannolják a usert.
Ha azonosítható vagy (elárultad a valódi neved, címed, ami alapján bárki megtalálhat a valóságban) akkor többet ne tedd, mert esetleg egy labilisabb ember valóban megtalálhat.
Ha mindketten anonim módon használjátok a fórumot, és komoly bűncselekmény gyanuja merül fel (ld feljebb: drogkereskedelem, pedofília, stb) rendőrségi feljelentéssel el tudják kapni az illetőt. Te viszont nem fogod mefkapni az egyén nevét, címét, egyéb adatát, mert nem tartozik rád.
Polgári peres ügyek szerintem itt értelmetlenek, ha mindketten anonimok vagytok.
A teljesség igénye nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!