Ezen az oldalon fel lehet jelenteni egy tagot aki ,sértő szavakat ír nekem/rám,ami hamis állítás,mi ennek a folyamata,hogy tudom perre vinni?
"Ha lenne ilyen jogra lehetne vinni ,ki deríthető honnan és ki írt?"
Nem derítheted ki. Ha megtehetnéd, akkor ő is bármikor kideríthetné, hogy te ki vagy és honnan írsz.
Ez egy anonim portál, nyilvános és szabad. Ha nem tetszik ami választ, levelet kaptál, akkor van lehetőséged szólni a moderátoroknak és ők majd eldöntik hogy kitiltják-e az illetőt vagy sem. Ahogy van lehetőséged letiltani a tőle jövő üzeneteket is.
Perelni nem perelhetsz senkit az itt elhangzottakért mert ő is anonim módon írta le és te is anomim módon vagy itt jelen. Ha nem konkrétan a valós személyiségedet sérti meg akkor nincs miért perelni. Ha kiírná hogy Kovács Juli Debrecen, Hód utca 7-ben qrválkodik és 25 ezerért még drogot is tud szerezni, akkor Kovács Juli megpróbálhatná perre vinni a dolgot, hiszen beazonosítható módon írtak róla hazugságot, ami neki súlyos károkat okoz. Ekkor a rendőrség már az oldal készítőitől megszerezhetné az illető azonosítói és lehetne perelni.
De az, hogy valaki rólad így ír olyasmiket amik neked nem tetszenek, hogy az oldalon nem szerepel a neved, de ha ott is lenne hogy Pálfi Eleonóra, az akkor is simán lehetne kamu név, ez szimplán a moderátorok dolga és a tied. Nyomd meg azt a gombot az üzenet jobb felső sarkában, hogy 'Tiltás' és máris vége!
Ha tényleg becsületsértö, amit írt, akkor fel lehet jelenteni - célszerü az adott szöveget kinyomtatni és magaddal vinni.
Ha a rendörség jogosnak találja a feljelentésedet, nekik megvan a joguk az oldal üzelemtetöjétöl kikérni az illetö adatait és lejárni ellene.
"Ha a rendörség jogosnak találja a feljelentésedet, nekik megvan a joguk az oldal üzelemtetöjétöl kikérni az illetö adatait és lejárni ellene."
Az illető egy gmail-es címről regisztrált, és külföldi proxy szerveren keresztül netezik. És máris megsütheti a rendőrség. A gmail nem fog kiadni adatokat. A külföldi proxyra csatlakozó hazai IP címek pedig hatalmas nyomozást igényelnek, plusz a hazai netszolgáltatótól is ki kell kérni akkor az adatokat. Kb. le se fogják pont emiatt szarni a rendőrök az ilyesfajta hőbörgést.
Ha nem személy szerint, név szerint sértenek meg valakit, akkor pláne.
"30 éves vagyok."
ha nem írod, akkor azt mondtam volna, hogy szólj a tanítónéninek, de így...
Sértegetni szabad bárkit, még becsületsértésről se lehet beszélni, ha "négyszemközt" történik a dolog. Igen kínos lenne, ha olyan világban élnénk, ahol ha elküldesz valakit a jó anyukájába, akkor becsuknak.
Azt ilyesmit nem a jog eszközeivel kezeled, mert nem jogi kérdés. Erre való a felhasználó tiltása funkció, illetve nyilván szabad akaratodból megteheted azt is, hogy nem használsz olyan oldalakat, ahol megsértik a szegény érzékeny kicsi lelkedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!