Mit követ el, aki egy út szélén álló idegen autóba beül, miközben a sofőr is bent van?
"Meg olyan hülyeséget írsz, hogy valami "gyengébb szabály". Ilyen nincs, minden szabályt be kell tartanod, ami rád vonatkozik."
Mondom, hogy semmi közöd a joghoz. A jogban vannak szabályok, amik felülírhatnak más szabályokat. A felülírt szabály gyengébb, és figyelmen kívül hagyandó.
Kérdező, bocs..de én már elvesztettem a fonalat...
Mire szálltál fel/ültél be? Mi volt ezzel a problémád?
Próbáld mar meg szép, kerek, érthető módon leírni!
Semmire nem szálltam fel, de szerintem a magyar törvények megengedik a tömegközlekedés ingyenes használatát.
Véleményem szerint jogosulatlanul beülni egy járműbe egy megítélés alá kell tartozzon, függetlenül a jármű tulajdonosától vagy méretétől. Miben más a birtokháborítás, ha én a szomszéd kis piros Suzukijában vagy a BKV nagy kék Ikarusában követem el?
Igen, a törvények valóban megengedik a BKK-nak, hogy egyoldalúan szabályokat hozzon, de olyan szabályt nem hozhat, hogy a birtokháborítás mostantól bliccelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!