Megvalósulhat a rágalmazás, vagy bármilyen bcs.,szabálysértés privát beszélgetés, levelezés (sms) során?
Dehogy! Ez nem rágalmazás. Ez csak egy sima vélemény. A rendőrségen körberöhögték.
Ha mondjuk kiírnál facebookra valami olyat hogy ő téged hülyére vert, na az rágalmazás.
Idézek egy ügyvédtől..."a rágalmazásnak más előtt kell megtörténnie, míg a becsületet csorbító kifejezés négyszemközti közlése becsületsértést valósít meg."
És én barom, az sms-ben kvázi el is ismertem...
Gonosznak lenni nem buncselekmeny es onmagaban a tisztesseget sem kerdojelezi meg. Lehet pl. gonosz az aki torvenyes keretek kozott a masiknak direktva leheto legrosszabbat teszi.
Ez max.hitelrontas lehetne
DE
Mindharom esetre igaz hogy csak akkor valosul meg ha ezt legalabb egy harmadik személy jelenlétében koveti el valaki. Negyszemkozt, privat beszelgetesben, emailven, smsben egyik se valosul meg.
Igy egyedul a zaklatas valosulhat meg. Nem tudom hany sms volt ha egynel nem tobb akkor nem okoskodhat de 2-3 ra is nehez rafogni a zaklatast.
Amit az ugyved irt azzal nem ertek egyet, ugyanakkor en csak laikus vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!