Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megvalósulhat a rágalmazás,...

Megvalósulhat a rágalmazás, vagy bármilyen bcs.,szabálysértés privát beszélgetés, levelezés (sms) során?

Figyelt kérdés
Ne nevessetek ki! Hosszú idő után sikerült beszélnem az exemmel öt percet, amelynek során - számomra - fontos kérdésre derült fény. A beszélgetés során elhangzott tőlem az a megjegyzés, hogy ő "gonosz", illetve amit tett, az szimplán "gonoszság". (Senki nem hallotta, négyszemközt voltunk) Később ezt megerősítettem egy sms-ben is. Nem én kerestem - hiszen le voltam tiltva - ő kezdeményezett. Azóta ismét tiltás van a részéről... Az érdekelne, hogy ezért a szóért (szavakért) indíthat e ellenem bármilyen eljárást? Köszönöm a segítséget!
2020. aug. 14. 22:48
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Dehogy! Ez nem rágalmazás. Ez csak egy sima vélemény. A rendőrségen körberöhögték.

Ha mondjuk kiírnál facebookra valami olyat hogy ő téged hülyére vert, na az rágalmazás.

2020. aug. 14. 23:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
*körberöhögnék
2020. aug. 14. 23:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Esetleg becsületsértés lehet? Végtére is nem éppen kedveskedő szó... Sőt, sértő.
2020. aug. 14. 23:15
 4/10 anonim ***** válasza:
De neki küldted az smst, nem? Ki előtt sérted a becsületét,saját maga előtt? :)
2020. aug. 14. 23:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Te akarod megráncigálni egy ilyennel?:D Nem fogod tudni.Ez se nem becsületsértés, se nem rágalmazás.Szimpla vélemény.
2020. aug. 14. 23:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Jajj, dehogy! A volt csajomról beszélek, aki... Háááát... "Mindenre képes" kategória. Amúgy, amikor küldte az sms-t, csak annyit írt, hogy "Nem vagyok gonosz." Én meg kb. annyit válaszoltam, hogy "ez a beszélgetésünk végén valóban elhangzott, de nem egészen úgy". Nem akarok okoskodni, csak érdekel... Saját maga előtt nem lehet megsérteni az embert? Jóllehet, kára nem származik belőle - legfeljebb az egója sérül. (Annyi mindent írnak a neten.)
2020. aug. 14. 23:36
 7/10 A kérdező kommentje:

Idézek egy ügyvédtől..."a rágalmazásnak más előtt kell megtörténnie, míg a becsületet csorbító kifejezés négyszemközti közlése becsületsértést valósít meg."

És én barom, az sms-ben kvázi el is ismertem...

2020. aug. 15. 00:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mennyi ugy lenne a birosagon ilyen kis szarok miatt? Mar belerokkant volna az egesz apparatus... Ilyen miatt holtbiztos h nem inditanak semmilyen pert nyugodj meg.
2020. aug. 15. 08:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Más is hasonlót mondott - kösz, még 1x!
2020. aug. 16. 16:32
 10/10 anonim válasza:

Gonosznak lenni nem buncselekmeny es onmagaban a tisztesseget sem kerdojelezi meg. Lehet pl. gonosz az aki torvenyes keretek kozott a masiknak direktva leheto legrosszabbat teszi.

Ez max.hitelrontas lehetne

DE

Mindharom esetre igaz hogy csak akkor valosul meg ha ezt legalabb egy harmadik személy jelenlétében koveti el valaki. Negyszemkozt, privat beszelgetesben, emailven, smsben egyik se valosul meg.

Igy egyedul a zaklatas valosulhat meg. Nem tudom hany sms volt ha egynel nem tobb akkor nem okoskodhat de 2-3 ra is nehez rafogni a zaklatast.

Amit az ugyved irt azzal nem ertek egyet, ugyanakkor en csak laikus vagyok...

2020. szept. 12. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!