Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Amennyiben egy egy éjszakás...

Amennyiben egy egy éjszakás kaland következtében egy 17 éves lány teherbe esik egy 19 éves fiútól, és a lány úgy dönt hogy megszüli a gyermeket, az apát akkor is kötelezik gyermektartásra? Milyen összegekről van itt szó?

Figyelt kérdés
Van esetleg más megoldás? Vagy amennyiben megszüli, a gyermektartás kötelező? 1. és utolsó együttlétről beszélünk.

2020. aug. 13. 23:29
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
36%
#20 hm, adtál egy jó ötletet, írok egy ilyen mobilappot, amin keresztül digitális szerződést lehet kötni, egyszerű érintéssel, aztán majd remélem kötelező lesz a gumi mellé.
2020. aug. 14. 02:11
 22/39 anonim ***** válasza:
77%

Szép ötlet, csak a gyerek jogairól hogy mond le az anya?

Ez sajnos egy biológiai különbözőség a két nem közt, és addig nem lesz egyenlőség, amíg nem kezdünk el máshogy szaporodni.

2020. aug. 14. 06:52
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Hat, nem kell lefekudni akarkivel. Aidses is lehetsz, majd az jibban zavar,mint a baba

Egyetem alatt, lehet megelolegezi az allam, csak max akkor utana fizetsz nekik is valamit meg kisgyereknek is.

2020. aug. 14. 08:07
 24/39 anonim ***** válasza:
70%
Azért azt tegyük tisztába, hogy a teherbeesés esélye igen csekély ilyen körülmények között. És az is csak feltételezés, hogy a lány meg akarná tartani az alkalmi szexbol születendő gyereket..
2020. aug. 14. 08:42
 25/39 anonim ***** válasza:
19%

De jó hiszti kerekedett, és még igazat is adnak ennek a idejétmúlt dolognak. 10 perc megcsinálni vagy sem akkor is kéne valami hogyishíjják, hogy ha nem akarja a p0cs a gyereket és a csaj meg akarja akkor az egyészség az, hogy akkor a p0cs semmit nem kér a gyerekből a csaj meg semmit nem kér a faroktól.

Mert ez így egy bosszú, velem csinálná ezt valamelyik biztos valahogy megszeretném teljes felügyeletet a pici felett.

2020. aug. 14. 09:45
 26/39 anonim ***** válasza:
88%

"Nem szeretném hogy egy szakadt óvszer miatt legyen nem várt gyerekem egy olyan lánytól akit aznap ismertem meg."

Majd hívd a gyereket Lyukas Guminak, mint az indiános viccben. :D :D

Egyébként viccet félretéve a gyerek az egyetlen, akit sajnálni tudok a történetben.

És igen, ugyanannyira a te felelősséged és fizetheted a gyerektartást. Miért kell lefeküdni egy olyan emberrel, akit aznap ismertél meg? Ha szexelsz, akkor lehet belőle gyerek, ez ilyen egyszerű. Akkor is ha használsz gumit, akkor is, ha használ gyógyszert a lány vagy máshogy védekeztek. Az esély megvan. Ha elég nagy voltál ahhoz, hogy dugni tudsz, akkor tudod fizetni a gyerektartást is. Sőt, a korrekt az lenne, ha nem csak azt fizetnéd.

2020. aug. 14. 10:16
 27/39 anonim válasza:
15%

Azt hiszem, hiszti ide vagy oda, nem kapott választ a kérdező: szóval, ha nem vagytok házasok, akkor bizony csak akkor leszel hivatalosan is apja a gyereknek, és kaphatja meg pl. a te vezetékneved, ha aláírjátok MINDKETTEN az apasági nyilatkozatot (tudom, végigcsináltam).

Másfelől nézve: hivatalosan lemondhatsz a gyerekről, és akkor nulla kötelezettség, nulla jog.

2020. aug. 14. 11:40
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem mondhat le SENKI a gyerekéről. Pontosabban a jogairól, mint láthatás, stb... lemondhat de a KÖTELEZETTSÉGEKRŐL (mint pl. a tartás) NEM LEHET LEMONDANI, ugyanis ezzel a gyermek jogsérelme következne be.

Az apaságot pedig a bíróság is megállapítja, ha az egyik fél vitatja.

2020. aug. 14. 12:06
 29/39 anonim ***** válasza:
83%

Nekem az ex-vőlegényem próbált meg "lemondani" a gyerekről.

Terveztük, de kb 20.héten kiderült, hogy rendszeresen mellékefél, kidobtam.

Na, utána én lettem az utolsó ribizli, nem is az övé a gyerek, stb-stb...

Nem írta alá az apaságit, a bíróságon is letagadta, hogy az övé a lányunk.

Majdnem fél millió volt a perköltség, amit fizetnie kellett, mert a hivatalos DNSteszt nem olcsó buli.

Meg is lepett, hogy képes volt a tesztig is kamuzni.

12 éve vonják tőle a tartásdíjat.

2020. aug. 14. 13:54
 30/39 anonim ***** válasza:
77%

"A legborzasztóbb hogy gyakorlatilag a férfinek beleszólása se lehet mindössze a pénzt kérik el tőle azután"

De, lehet beleszólása. Vesz gumit, vagy csomót köt a f.szára.

Ha meg olyan büdös nagy, felelőtlen barom, hogy ezt nem teszi, akor viselni fogja a következményeit.

2020. aug. 14. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!