Tegnap a vonatút során valaki benyúlta a bőröndömet, mit tudok tenni?
Tegnap este folyamán a vonatút végére már nem volt meg a bőröndöm, viszont mivel elég fáradt is voltam, nem rémlik egyáltalán hogy leszálltam volna a bőrönddel, bár csak a pályaudvaron eszméltem fel, hogy nincs meg a bőröndöm. Természetesen értesítettem az illetékeseket, nem találtak semmit. Rendőrség: kaptam egy kiselőadást, miért NE tegyek feljelentést, mert tanu sincs, illetve bizonyíték. (Még a végén kiderül, hogy nem is volt nálam bőrönd lol)
Ti ebben a helyzetben mit tennétek? Sajnos annyira fáradt voltam, hogy hiányzik az a momentum, amikor leszálltam a vonatról, így vagy a vonaton vagy a pályaudvaron lopták el. Viszont a rendőrség szerint ameddig ennyire bizonytalan az egész, felesleges feljelentést tenni.
Mással is volt már hasonló? Köszi a válaszokat!
Azt se tudod merre vagy arccal elore.. ez igy semmi
Igaza volt a rendoroknek..
Tanulopenz volt, lepj rajta tul
Úgy értem, hogy az eljárás költségét valakinek ki kell fizetni. Ha nem találják meg a tettest akkor neked.
Ez 40-100ezer HUF lehet kb..
Attól függ mit kell csinálni.
Ebben az esetben csak szabálysértésről van szó tehát nem fognak ráfeküdni maguktól a dologra. Más lenne a helyzet ha rablógyilkosság történt volna. Ez esetben hivatalból ugraniuk kellene a témára.
#14 folyt
De mivel tudják hogy neked sem ér annyit az egész, ezért nem fognak csinálni semmit.
Szintén más a helyzet ha meg tudsz nevezni egy gyanúsítottat és van bizonyítékod. Akkor kötelező megindítani az eljárást.
Ha sikerül bizonyítani, akkor a tettes fizet, ha rágalmaztál akkor te.
Ha úgy teszel feljelentést hogy nem tudnak fizetésre bírni, akkor maximum az arra kocsikázó járőrt beküldik az állomásra megkérdezni a forgalmist, hogy nem látott e valami gyanúsat, vagy nem találták e meg bőröndöt.
És lezárják az ügyet. Nyilván egy 15ezer forintos bőrönd miatt nem fognak milliós költségű nyomozást indítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!