A trianoni, majd párizsi békeszerződés tényleg érvénytelen?
Mivel állítólag az szerepel benne, hogy különböző kisebbségi jogokat kell adni, nem is keveset, pl. az a minimum, hogy az etnikai összetételt nem szabad megváltoztatni erőszakosan. Kitelepítették ugye a svábokat, románokat telepítenek magyar városokba, elűzik a magyarokat, ezerféle trükköt használnak, magyarellenes intézkedések, történelemoktatás, Szerbiában 45-ben ölték a magyarokat, stb. És ha ezt a kitételt megszegik, fel lehet bontani a szerződést.
Bár amúgy is ezer sebből vérzik, pl. a jogban van olyan, hogy arányosság elve. Nem lehet csak úgy elvenni egy ország 70%-át, csak mert elvesztett egy értelmetlen háborút, amiben ötödrangú szereplő volt...
Tegyük fel, hogy igen.
Hogyan győzöd meg erről a komplett világot?
Számos "ország" van, melyeket nem minden ország ismer el szuverénnek. Ezáltal a létezésük nem hivatalos. Ha most kitalálod, hogy holnaptól megint Nagy-Magyarország van, akkor azt a hajadra kenheted, mert senki nem fogja elismerni.
Erre valók a nemzetközi bíróságok.
A trianoni békeszerződés teljes szövege: [link]
A párizsi békeszerződés Magyarországra vonatkozó részének teljes szövege:
Bevallom, nem olvastam őket végig, csak ctrl+f-eztem pár szóra (kisebbség, etni...). Ezek kevésszer fordulnak elő, de egyik helyen sem láttam ahhoz hasonlókat, amiket említesz. Nem lehet, hogy ez csak valamiféle tévhit?
Hát a trianoni az biztos érvénytelen, hisz azt felülírták a bécsi döntések, és még inkább a II. vh. utáni párizsi békeszerződés.
Tehát ami miatt sír-rí az ország jobbos fele, ami miatt mennek az ilyen dumák, hogy "akinek Trianon nem fáj, az nem magyar", nos ez egy ma már nem érvényes szerződésről szól.
Magyarország alapszerződéseket kötött több szomszédos országgal
Pl:Románia,Szlovákia
Ebben kimondták a meglévő határok sérthetetlenségét,illetve hogy nincsenek az országok között területi követelések
Persze mint minden szerződést ezeket is fellehet bontani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!