Egy munkaügyi ellenőrzés mit ér ha a fekete melósok ott vannak az ellenőrök orra előtt és a kutya se kérdez tőlük semmit?
Munkaügyi ellenőrzés melynek egyik fő célja ugye a feketemunka kiszűrése.
És az ellenőrök egy halom papírt ellenőriznek, de arra nem futja tőlük hogy kinézzenek z udvarra és megkérdezzék kikből áll az a 10fős brigád aki ott pakol csomagol?
Mert ha ezt megtették volna, máris fogtak volna 10 feketemelóst.
Azért ez nem semmi. Ott az ellenőr aki feketemelósra vadászik, és tőle méterekre egy halom feketemelós dolgozik és rájuk se néz.
Nem kellett volna más, csak mint hatósági személy felszólítsa a személyazonosság igazolására és máris lehetett volna a cégnek szegezni a kérdést: na itt áll előttem Kovács Pista na kérem a szerződését bejelentését.
És kész. Ott a feketemelós.
De nem tették meg. Ellenőriztek egy kiló papírt majd köszönték és mentek.Minden rendben.
Ennek így mi értelme?
ja még mindig így megy?
mert senki se hiszi el nekem, hogy a 90-es években dolgoztam egy cégnél (rég csődben van hálistennek) ahol a főnök külön megvesztegetési tartalékot képezett. Volt egy fiók benne pénz, de ahhoz nem nyúlt mert az arra volt "ha jönnek az ellenőrök fiam!"
Még most is ez megy?
Nem tőlük kell kérdezniük az ellenőröknek.
Attól még nem kizárt, hogy büntetés lesz a vége. Nem a munkavállalók interjúztatása a dolguk.
Lehet ezt másképp is csinálni. Behívják a dolgozókat egyenként az ellenőrök és közlik, hogy ha hazudik akkor ő lesz megbüntetve.
Simán felnyomják a munkáltatót mert senki sem akar fizetni a cégvezető miatt. Láttam ilyet és működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!