Válalkozóként vagyoöröket foglalkoztattam. Egyszer csak telefonon értesítet egyik vagyonőr, hogy a Munkaügy ellenőrzést tart. Minden előjelzés nélkül. Szabályosan tette e?
Több objektumnál vagyonőröket alkalmaztam a megbeszélt órabérést 1100 Ft/ óra, ezt mindig megkapták az alkalmazotjaim. Mindenféle bejelentés nélkül ellenőrzét tartott a Munkaügyi felügyelet, aki rengeteg törvénybe ütköző dolgot talált mmajd minden objektúmban megkellett szüntetnem a válallalkozásomat, sok sok alkalmazotamm munka nélkül maradt. Engem feljelentett a törvénysértések miatt. Kérdezem miért törvény ellenes a szóban kötött bér megállapodás amikor azt teljesítettem mindenkor? Sajnos nem mondták meg azt, hogy ki volt a feljelentő, mert eznincs a feljelentésben. Miért nem mondták meg azt
, hogy ki jelentet fel engemet mint jól menő válalkozásomat? Hogyan tudném helyre állítani a volt vállalkozásomat? Bár már másik vagyonvédelmi cég kerültek az énálltalami vállalkozásaim őrzésére. Törvényes ez? Milyen büntetésre számíthatok?
1. Szabályos dolog bejelentés nélkül ellenőrzést tenni, ha mindegyiket be kéne jelenteni előre, akkor soha nem kapnának el senkit, hogy trükközik.
2. A jegyzőkönyvben/határozatban gondolom részletesen leírták, hogy milyen szabályokat sértettél meg. Ha konkrétan leírod ők mit mondtak, akkor utána lehet nézni, hogy valóban igazuk volt-e.
3. A feljelentő személye teljesen mindegy, ha valóban szabályt sértettél.
1.Vagy sumakoltál és jogosan szálltak rád.
2.Vagy nem tejeltél a megfelelő embereknek és abban a tévképzetben éltel hogy mo n te terjeszkedhetsz meg gyarapodhatsz korrupció és feltűnés nélkül.
3.Vagy kellenek a területeid egy ner es pajtinak.
Kérdező
Bárcsak mindenhol megjelennének a munkaügyi ellenőrök ahol nem megfelelően alkalmazzák az embereket. Sokkal jobb lenne azoknak akik dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!