Magánterületen 40ml töltőtömegű gázspray alkalmazható?
A hatályos jogszabályok szerint - ha jól tudom - közterületen 20ml feletti töltőtömeggel rendelkező gázsprayt nem viselhet egy civil. Illetve a 20ml alatti, OC hatóanyagú paprikasprayt sem.
Na most tegyük fel, hogy én egy gyárban személy- és vagyonőr vagyok. A gyár magánterület. Az őrnek legfeljebb annyi joga lehet a magánérdek védelmére, mint a megbízónak, tehát a tulajdonosnak.
A magánterületeken hordható gázsprayről nem tesz említést egy jogszabály sem.
Most akkor én személy- és vagyonőrként viselhetek 40ml töltőtömegű gázsprayt vagy OC hatóanyagút a gyáron belül?
"A magánterületeken hordható gázsprayről nem tesz említést egy jogszabály sem."
Annyi eszed már nincs, hogy miért nem, mi?
Mert ha tiltani nem akarja, akkor mit emlegesse? Írjanak külön egy jogszabályt a te kedvedért, hogy "Mi az ami szabad?" címmel?
2#:
Elég ostoba vagy. Talán azért írtam le, hogy a lehetséges válaszoló ne keressen ilyet, mert magánterületre nem hoztak gázsprayre vonatkozó jogszabályt.
A magadfajta társadalmi szennynek a sarokban kéne meghúzódnia ahelyett, hogy a hülyeségükkel rontsák az oldal színvonalát.
"20ml feletti töltőtömeggel"
A liter mint a tömeg mértékegysége? Szép...
Amúgy a második jól mondja, ha a stílusa kicsit nyers is. A jogszabályok tiltásokat fogalmaznak meg, tehát amiről nincs jogszabály, hogy tiltott lenne, az szabad.
20 gramm feletti spray amúgy nem forgalmazható magánszemélyek számára, így a beszerzése lehet bajos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!