Megszűnőben Magyarországon a szólásszabadság?
Amikor az ember privát gondolatot, véleményt formál az interneten, már azt is árgus szemekkel figyeltetik, ellenőrzik.
Mikor tiltják be már az internetet is Magyarországon?
Tévedés. Ami nincs,az nem lehet megszűnőben.
Minthogy ez nagyjából a százmilliomodik probléma, el kellene gondolkodni, hogy talán van közös gyökere.
"Megszűnőben Magyarországon a szólásszabadság?"
Igen, viszont a kussolás-szabadság az egyre nagyobb és nagyobb.
"MAGÁNEMBER-ként a magánvéleményét közölte és úgy látszik már emiatt is beviszik a kapitányságra."
És ez min változtat bármit is? Magánemberként azt hitted hogy következmények nélkül lehet sértegetni másokat?
Utolsó nem érti a lényeget.
MAGÁNEMBERKÉNT a saját, privát (!!!!!!!) véleményét, meglátását írta le.
Milyen ország az, ahol az állam betiltja, hogy véleményünk legyen?
Milyen ország az, ahol az állami, egyetlen vélemény osztható csak meg másokkal?
"Milyen ország az, ahol az állam betiltja, hogy véleményünk legyen?"
Nem tiltja be, az cenzúra lenne.
De természetesen senki nem áll jogilag mások felett. Vagyis neked jogod van a szólásszabadsághoz, ezért senki nem fogja cenzúrázni hogy neked milyen véleményed van mondjuk rólam. Ugyanakkor nekem meg jogom van a saját becsületemhez, vagyis ha te úgy véleményezel, hogy az becsületsértő rám nézve, akkor ott már probléma van. Mert a szólásszabadság soha nem azt jelentette hogy amit mondasz, annak ne lenne következménye ha egyszer jogot vagy törvényt sértesz azzal, amit mondasz.
De ez a politikus csak egy mezei közszereplő. Ő vállalta direkt hogy a megfelelő zsíros kenyérért meg csontokért cserébe pózol a kamera előtt.
Ezután az embernek méltán lehet róla véleménye. Közszereplőként pedig nagyon is hogy van róla véleményünk itt a városban. Meg az egész garniturárjukról.
A szentáldozásról is amit az Adrián leműveltek. Gondolom plébánus úr támogatásával.
Én azon gondolkodtam el, hogy itt a gyakorin, családi konfliktusokról szóló kérdésnél előfordult, hogy olyat írtam le, hogy "nevelőapád/apád/apósod/párod egy farok".
Namost, ha az illető ezt elolvassa (mert pl. a kérdező belépve otthagyja a számítógépét), akkor - ha az illető feljelent és a rendőrség kinyomozza, ki vagyok - akkor én is 3 év próbára bocsátást kapnék? Esetleg letöltendőt, mert az az ember nem is közszereplő, ellentétben Radnóti Ákossal?
Arról nem is beszélve, hogy B.Zoltán semmivel se vádolta R.Á-t, csak minősítette, mint embert. Tehát jó hírnév megsértése szerintem nem lehet, rágalmazás nem lehet, max. becsületsértés. De hát az nem szabálysértés, amit egy pénzbírsággal le szoktak zárni? És nem büntetőperben, hanem polgár perben? (Mert ez az ügy büntetőper volt, a rendőrség bűncselekmény gyanúja alapján nyomozott, az ügyészség vádat emelt, B.Zoltán vádlott volt, a bíróság bűnösnek találta stb.)
Már bő két hete vízionáltok itt a szólás szabadságának végéről.
Nem ellentmondásos ez egy kicsit?
Mindenféle net, sőt telefonhívás nélkül vittem 20, akkor még bőven illegális Beszélőt a város egyik pontjáról a másikra.
Reggel 8:05-kor már az igazgató, kádees, és párttitkár győzködött "atyai aggodalommal" hogy stb.
Na, az a diktatúra-light.
Azelőtt 10 évvel meg helyszíni gumibot és min 3 nap elzárás lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!