Ha azt írtam SMS-ben a közös képviselőnek, hogy "tehetségtelen, kontár, senki", és feljelent, lesz következménye?
Nem a nyilvánosságban nevezted kontárnak, így még becsületsértésre sem jelenthet fel szerintem. Attól mert egyetemet végzett még simán lehet alkalmatlan mint közös képviselő. Ki tudja lehet a fenyegetőzés mögött pont ez van? (Diplomás vagyok, de nem vagyok jogász.)
"Nem senki, egyetemet végzett"
"és mindenáron bizonyítani akarja azt, hogy valaki"
Nem értem hogy ez miért fontos?
"csak valamivel felhúzott"
akkor miért így reagálsz rá?
Feljelenteni feljelenthet, de több okbol sem lesz következménye:
1. Nem buncselekmény hulyének lenni, tehát a rágalmazás nem valosult meg.
2. Nem nyilvánosan tetted igy rágalmazás már csak emiatt se történt, de a nyilvánosság kizárásával hitelrontás se.
3. Ha jol értem, csak egyetlen egy darab SMS-t kudtél, igy a zaklatás se valosult meg. Ahhoz többet kell kuldeni, legalább kettőt, de csak nagyon egyedi esetben minősul 2 sms zaklatásnak, joval több szokott kelleni ehhez, de egyetlen egy nem elég - zaklatáshoz.
4. Ha jol értem, nem volt fenyegetés benne olyasmivel ami törvénytelen. (Ha azzal fenyegeted hogy ellene szavazol például az törvényes). Így fenyegetés se valosult meg. Ahhoz elég lenne 1 db SMS is, de ugye ilyen egy se volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!