Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezeket a feltételeket bele...

Ezeket a feltételeket bele lehet foglalni a házassági szerződésbe?

Figyelt kérdés

Feleségem ruhatervező. Most van indulóban a cége, amit úgy 90%-ban én finanszíroztam neki. Felvetődött benne, hogy kössünk házassági szerződést és ragaszkodna, hogy az alábbi feltételek adottak legyenek benne:

- A cég 1/1 részben az ő egyedüli tulajdona lesz, a teljes bevétele csak őt illeti meg, valamint esetleges válás esetén le kell mondanom minden a cégből eredő anyagi hozadékról.

- A cég minden kiadását nekem kell finanszírozni ami magában foglalja az alkalmazottak, közüzemi költségek, időközi felújítások,stb költségét, illetve esetleges csőd esetén pedig 20.000.000.- Forint extra vésztartalékot kell biztosítanom neki a saját, házasság előtt szerzett vagyonomból, ami nem közös.

- A cég működése alatt biztosítanom kell neki munkaeszközként egy gépkocsit minimum 5M forint értékben, és annak minden költségét (benzin, szervizelés,stb) nekem kell állnom.

Kb ennyi, de az ügyvédje még attól félek talál majd ki valamit. Őszintén egy kicsit félek, mert ebből nekem komoly gondjaim iis lehetnek szerintem. Alá merjem írni szerintetek?

2020. júl. 22. 09:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

10

"visszalépnék a helyedben a házasságtól"

nem olvastad a leírás első mondatát?

Már nem tud visszalépni (állítólag), mert már most a felesége.

Max elválni.

amúgy kislány ez, akinek fogalma sincs az életről

2020. júl. 22. 15:15
 12/17 anonim ***** válasza:
31%

Az is egy más kategória lenne, ha a jövendőbelidnek "csak" alapítottál egy céget-viszont mindent ő tesz bele-az utoló fillérig dolgozná és termelné ki a saját költségét, az alvállalkózóit, a gépkocsit is ő termeli ki stb. és mindent.És te a bevétel részét élvezed.

Ez egy nagyon más tészta. Ebben az esetben lenne jogos kikötni azt, hogy az a bevétel az ő külön vagyonát képezi, ugyanis válás esetén simán lenyúlható lenne az 50%-a évekre visszamenőleg olyan bevételnek, amit nem te termeltél ki, nem te dolgoztál meg érte-csak élvezted az előnyét.Miközben töredéke pénzt teszel le az asztalra "fizetés" gyanánt a közösbe.

Ilyen utóbbi esetben nagyon is jó ha van vagyonjogi szerződés.Sőt kell is.

De a te esetedben egy abszolút jogtalan dologgal állsz szembe.

Alű ne írd.

2020. júl. 22. 15:17
 13/17 anonim ***** válasza:
10%
Ha meg már a feleséged, ilyet alá sem írathat, és hiába készít ilyet, egy tollvonással még egy gyatrább ügyvéd is simán semmissé tehet. Mert a szerződés időpontjában már vagyonjogi közösségben voltatok.
2020. júl. 22. 15:19
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
*hivatalos házassági vagyonjogi közösségben
2020. júl. 22. 15:24
 15/17 anonim ***** válasza:
95%

13-as! Az új Ptk szerint házasság alatt is megszüntethető a vagyonközösség, és létrehozható bármilyen más vagyonjogi rendszer.

Szóval butaságot írtál. Köthető ilyen szerződés, hacsak nem jóerkölcsbe ütköző, stb. Illetve a Kérdező ezt hülye lenne aláírni.

2020. júl. 22. 16:16
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ki a fæsz írna alá ilyet?

Aki meg alàîrja azt gondnokság alá kell helyezni...

2020. júl. 22. 19:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt meg te foglald bele a szerződésbe, hogy a colstokot, amivel megméri, hogy a fentiek helyett mekkora lófa5zt kap, a saját pénzén kell megvennie.
2020. júl. 24. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!