Eltartási szerződésben szereplő feltételek szó szerint értendőek?
Figyelt kérdés
A gondozott otthonában történik gondozás, takarítás, gyógyszerellátás.Abban a házban, melyet az eltartási szerződés értelmében öröklök.Kérheti a gondozott, hogy az én otthonomba akarja a további gondoskodást, ha a szerződésben ez nem szerepel, ráadásul az életkörülményeim ezt nem engedik, sőt a saját gyermekeim körülményeit ,életminőségét befolyásolná.2012. júl. 21. 10:14
1/2 2xSü válasza:
Kérheti, csak nem vagy köteles a kérést teljesíteni. Kérhet továbbá három raklap rózsaszín plüssnyulat is. Kérni lehet.
Meg kell nézni, hogy pontosan mit tartalmaz a szerződés. Ha annak megfelelsz, akkor hiába reklamál a másik fél. Ha a szerződésben az van írva, hogy a gondozás az adott ingatlanban történik, akkor ott történik. Ebben az esetben csak a szerződés módosításával lehetne változtatni. Ha nincs benne leírva az ellátás helyszíne, akkor ugye meg bárhol történhet.
De látni kellene, hogy egészen pontosan mit ír a szerződés.
(Hozzáteszem nem vagyok jogász, de ami a szerződésben le van írva, azt úgy is kell értelmezni. Nincs olyan, hogy „de én azt úgy gondoltam, hogy…”.)
2/2 2xSü válasza:
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy jog ide vagy oda törekedni kell arra, hogy etikusan járj el. Tedd mérlegre, hogy mit kapsz, és mit adsz cserébe. Egy konfliktust is sokféle módon lehet kezelni. Lehet úgy is, hogy üvöltve lobogtatod a szerződést, meg lehet úgy is, hogy megérteted a saját álláspontodat a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!