Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezeket a feltételeket bele...

Ezeket a feltételeket bele lehet foglalni a házassági szerződésbe?

Figyelt kérdés

Feleségem ruhatervező. Most van indulóban a cége, amit úgy 90%-ban én finanszíroztam neki. Felvetődött benne, hogy kössünk házassági szerződést és ragaszkodna, hogy az alábbi feltételek adottak legyenek benne:

- A cég 1/1 részben az ő egyedüli tulajdona lesz, a teljes bevétele csak őt illeti meg, valamint esetleges válás esetén le kell mondanom minden a cégből eredő anyagi hozadékról.

- A cég minden kiadását nekem kell finanszírozni ami magában foglalja az alkalmazottak, közüzemi költségek, időközi felújítások,stb költségét, illetve esetleges csőd esetén pedig 20.000.000.- Forint extra vésztartalékot kell biztosítanom neki a saját, házasság előtt szerzett vagyonomból, ami nem közös.

- A cég működése alatt biztosítanom kell neki munkaeszközként egy gépkocsit minimum 5M forint értékben, és annak minden költségét (benzin, szervizelés,stb) nekem kell állnom.

Kb ennyi, de az ügyvédje még attól félek talál majd ki valamit. Őszintén egy kicsit félek, mert ebből nekem komoly gondjaim iis lehetnek szerintem. Alá merjem írni szerintetek?

2020. júl. 22. 09:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindent belefoglalhat, amit hajlandó vagy aláírni.

Ilyet szerintem senki sem írna alá, aki megtanult olvasni:(

2020. júl. 22. 09:06
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden belefoglalható egy szerződésbe; persze nem lesz minden bíróság előtt kikényszeríthető.

Ez például annyira egyértelműen jóerkölcsbe ütközik, hogy valószínűleg megállapítanák a semmisségét.

De, gondolom, hogy ide már el sem juttok, hiszen csak nem írsz alá ilyesmit, nem igaz?? (Főleg, ha azt a 90%-os hozzájárulást nem is tudod bizonyítani.)

Komolyan, Kérdező, remélem, hogy ez kamu. Miért írnál alá ilyesmit? És elmondom, hogy egy normális ügyvéd ilyen szerződésnél nem lenne hajlandó közreműködni. Én biztosan elhajtanám azt, aki ilyennel jönne hozzám. (Feltéve, hogy igaz tényleg, amit írtál, mert azért vannak kétségeim.)

2020. júl. 22. 09:16
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a nőt akarod feleségül venni, aki egy ilyet az orrod alá tesz?
2020. júl. 22. 09:30
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért írnád alá?

Te finanszírozz mindent, de ha majd esetleg jól megy, akkor semmi közöd hozzá?

Azt megérteném, hogy ha abban az esetben szeretné kikötni, hogy csak az övé maradjon, ha sokat tett bele, munkában is, anyagilag is.

Te elhiszed, hogy szeret? :S Te csak egy ingyen bank vagy.

2020. júl. 22. 09:31
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Inkább válj el tőle!
2020. júl. 22. 09:59
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvalóan kitalált az egész sztori.

Ha ilyen dolgok merültek volna fel köztetek, hogy te fizess mindent, de az összes az övé lesz egyedül - akkor nem a házassági szerződésről lenne szó, hanem már javában válnátok.

A következőkre, csak hogy kevésbé legyen átlátszó a kamu kérdés: akinek van 20 milliója csak úgy zsebben, a házasság előtti vagyonaként, az eleve több ésszel áll az üzleti ügyekhez. A cég tulajdoni viszonyai az első perctől szerződéssel lennének rögzítve, ahogy a felelősség kérése is.

Ha eltekintünk a sok kamuzástól, a házassági szerződésbe bármit bele lehet írni - majd ugyanilyen lazán meg is lehet a váláskor támadni.

Nem véletlenül tesz különbséget a jog a saját vagyon és közös vagyon között, mert alapesetben az a normális, hogy a házasság előtt szerzett pénze mindenkinek a sajátja, ellenben amit a házasság alatt mint életközösségben élők létrehoznak, az közös, fele-fele tulajdonként jön létre, hiszen ezért házasok. Ha valaki a saját hülyeségét szerződésbe akarja foglalni és önmagát akarja kifosztani, ahhoz természetesen joga van.

De aki ilyen annak nem itt kell kérdést feltennie, nem ügyvédet kell keresnie, hanem sürgősen fel kellene keresnie orvosát és gyógyszerészét.

2020. júl. 22. 10:06
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te egy 14 éves kislány vagy és "párválaszát" előtt állsz?

Most akarod eldönteni, hogy megéri-e egy gazdag csúnya pasihoz hozzámenni?

2020. júl. 22. 10:10
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ugye ez vicc? Senkit sem nézhetnek ennyire hülyének.
2020. júl. 22. 11:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
élelem nélkül egy troll nem él sokáig , így ettetése nem javasolt
2020. júl. 22. 11:55
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

*Most van indulóban a cége, amit úgy 90%-ban én finanszíroztam neki.

*- A cég minden kiadását nekem kell finanszírozni ami magában foglalja az alkalmazottak, közüzemi költségek, időközi felújítások,stb költségét, illetve esetleges csőd esetén pedig 20.000.000.- Forint extra vésztartalékot kell biztosítanom neki a saját, házasság előtt szerzett vagyonomból, ami nem közös.

- A cég működése alatt biztosítanom kell neki munkaeszközként egy gépkocsit minimum 5M forint értékben, és annak minden költségét (benzin, szervizelés,stb) nekem kell állnom.

Már itt bukott a dolog.

Mindent te biztosítasz-de semmi nem jár neked belőle.

Ez önmagáért beszél.

Egyrészt a helyedben nem írnám alá, másrészt szerintem visszalépnék a helyedben a házasságtól.

2020. júl. 22. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!