Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért tiltották be a légi...

Miért tiltották be a légi szúnyogírtást?

Figyelt kérdés

Mint ismeretes, idéntől egy EU-s jogszabály miatt tilos légi szúnyogírtást végezni, kizárólag csak földi lehetséges.

Valakinek van valami infója hogy pontosan miért jelent ez nagyobb veszélyt mint a földi melegködös írtás? Pedig a légi és földi együtt kifejezetten hatékony volt, többen panaszkodnak hogy eddig idén valahogy ez nem sikerült csak földi írtással. Már évek óta ki akarta végezni ezt a szakmát az EU, de milyen veszélyt láttak benne?

2020. júl. 14. 22:25
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Én is láttam már idén is szúnyogírtásra felszerelt gépet, de már nem annyit mint eddig. Gondolom ha az állam rendeli esetleg meg akkor nem légi írtásként számlázzák hanem valami másnak hogy ne tűnjön fel.
2020. júl. 14. 22:57
 12/30 anonim ***** válasza:
26%
Még jó! Semmi vegyszer nem.kéne. Emlekszem mikor légi szunyogirtas volt olyan volt mint egy vegyi tamadas.Majd megfulladtunk! 1 napig nem lehetett ablakot nyitni.
2020. júl. 14. 23:06
 13/30 A kérdező kommentje:
#12 Szerintem te rosszul emlékszel vagy vegyszerallergiád van. A normál embernek szinte észrevehetetlen volt a repülős permetezés.
2020. júl. 14. 23:10
 14/30 anonim ***** válasza:
59%
Egyike a sok hülye EU- jogszabálynak...
2020. júl. 14. 23:15
 15/30 anonim ***** válasza:
83%

2-es leírta az okot: mert a hasznos rovarokat is pusztította.

Kiemelten kell itt a méhekre gondolni, amelyek már egyre durvább mértékben pusztulnak nálunk is. Ha így folytatódik, a növények beporzása is veszélybe kerül.

USA-ban már "előrébb" tartanak: ott annyira sikeresen kiirtották a rovarokat (tehát a méheket is), hogy a növényeket emberek (gépi módszerrel) porozzák be. Szeretném, ha mi sosem jutnánk el ide.

A szúnyogirtásról: nálunk, Győrben is többé nem repül a permetező repülőgép, csak a melegködös jármű megy végig időnként az utcákon. És semmi szúnyog nincs.

Régebben előfordult, hogy megkéstek az első irtással, és június folyamán esténként szinte ki se tudtunk mozdulni a házból. Tehát van tapasztalatunk arról, mi történik, ha tényleg nincs szúnyogirtás. Én is némi aggodalommal vártam a nyarat, hogy most mi lesz légi permetezés nélkül. És működik!

Tehát ahol rosszabb a szúnyoghelyzet, mint az elmúlt években, ne a légi irtás hiányát okolják, mert lehet anélkül is hatékonyan irtani.

Egyébként egyszer hallottam a rádióban egy szegedi riportot: ők évek óta légi szúnyogirtás nélkül csinálják. Elmondásuk szerint náluk sincs szúnyog, ráadásul jóval olcsóbb is, mint amikor még repülőgépről irtottak.

2020. júl. 14. 23:17
 16/30 A kérdező kommentje:
#15 a légi írás bizonyítottan sokkal olcsóbb, mint a biológiai
2020. júl. 14. 23:32
 17/30 anonim ***** válasza:
62%

Szegeden ezt másképp tudják.

A te bizonyítékaid honnan valók?

2020. júl. 14. 23:34
 18/30 A kérdező kommentje:
2020. júl. 14. 23:38
 19/30 anonim ***** válasza:
95%
Csak a légi, vegyszeres szúnyogirtást tiltották be. A biológiai irtás továbbra is engedélyezett, ez történhet földfelszínről és levegőből egyaránt.
2020. júl. 14. 23:44
 20/30 A kérdező kommentje:
#19 én nem ugyanezt írtam? Dehogynem....
2020. júl. 14. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!