Miért tiltották be a légi szúnyogírtást?
Mint ismeretes, idéntől egy EU-s jogszabály miatt tilos légi szúnyogírtást végezni, kizárólag csak földi lehetséges.
Valakinek van valami infója hogy pontosan miért jelent ez nagyobb veszélyt mint a földi melegködös írtás? Pedig a légi és földi együtt kifejezetten hatékony volt, többen panaszkodnak hogy eddig idén valahogy ez nem sikerült csak földi írtással. Már évek óta ki akarta végezni ezt a szakmát az EU, de milyen veszélyt láttak benne?
2-es leírta az okot: mert a hasznos rovarokat is pusztította.
Kiemelten kell itt a méhekre gondolni, amelyek már egyre durvább mértékben pusztulnak nálunk is. Ha így folytatódik, a növények beporzása is veszélybe kerül.
USA-ban már "előrébb" tartanak: ott annyira sikeresen kiirtották a rovarokat (tehát a méheket is), hogy a növényeket emberek (gépi módszerrel) porozzák be. Szeretném, ha mi sosem jutnánk el ide.
A szúnyogirtásról: nálunk, Győrben is többé nem repül a permetező repülőgép, csak a melegködös jármű megy végig időnként az utcákon. És semmi szúnyog nincs.
Régebben előfordult, hogy megkéstek az első irtással, és június folyamán esténként szinte ki se tudtunk mozdulni a házból. Tehát van tapasztalatunk arról, mi történik, ha tényleg nincs szúnyogirtás. Én is némi aggodalommal vártam a nyarat, hogy most mi lesz légi permetezés nélkül. És működik!
Tehát ahol rosszabb a szúnyoghelyzet, mint az elmúlt években, ne a légi irtás hiányát okolják, mert lehet anélkül is hatékonyan irtani.
Egyébként egyszer hallottam a rádióban egy szegedi riportot: ők évek óta légi szúnyogirtás nélkül csinálják. Elmondásuk szerint náluk sincs szúnyog, ráadásul jóval olcsóbb is, mint amikor még repülőgépről irtottak.
Szegeden ezt másképp tudják.
A te bizonyítékaid honnan valók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!