Megtéríti valaki a postaköltséget?
Márciusban utánajárkálással rendeztem a társadalombiztosításom, ami március 16-tól érvényes. Jött a héten a NAV-tól egy levél, hogy a nyilvántartásuk szerint nincs érvényes tb-m. Ha mégis van, a levéllel küldött nyomtatványt töltsem ki és postán küldjem vissza. Össze vissza beszél a levélben, hogy nincs érvényes tb-m nyilvántartásuk szerint, aztán azt írja, hogy "ha mégis van". Akkor nézzenek ők utána, hogy van, mert van. Ne elvárják, hogy a saját költségemen levelet küldök nekik vissza.
Ha kitöltöm és elküldöm nekik, megtérítik utána nekem azt a postaköltséget?
Ilyenben még nem voltam.
Nem fognak utána nézni másképpen, mint hogy szóltak neked róla, aki az érintett vagy és egyedül te tudsz neki utánanézni.
NÁLUK a nyilvántartásban még nem jelent meg az, hogy érvényes lenne. Pontosan emiatt kértek meg téged, aki tudhatja hogy nem úgy van, aki egyedül tudhatja hogy mit intézett már el, hogy írja már be a válaszait egy nyamvadt nyomtatványba és blattyogjon el vele a postára majd 150Ft-ért adja fel a levelet - hogy legyen elintézve a TE ügyed.
De hisztizhetsz nyugodtan és nem kell megcsinálnod.
Azért szólok, ha nem teszed meg, akkor később ennél sokkal többe fog kerülni hogy rendezd, amikor már egy orvosi számlát nem akarsz majd kifizetni.
Az ilyen leveleket ajánlva tértivevényesen szoktam küldeni, mert volt, hogy nem érkezett meg a sima. Régen 2x jártam úgy, ha valahová küldtem. Azóta ajánlva, tértivevényesen, mert úgy mindig megérkezik. Úgy ér valamit.
Nem 150 forintról van szó, hanem 800 forint körűl. Rohamosan emelkedik a postaköltség. Azt írták, postán küldjem, de személyesen fogom, ha nem fogadják el személyesen, ott hagyom akkor is nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!