Mit tudok tenni, a ki nem fizetett postaköltségért?
A napokban adtam el egy ruhát. Írtam, hogy ha nem postán maradóra kéri akkor 800 ft-nál tuti több lesz, de pontosan nem tudtam megmondani mennyi. Előre elutalta a ruha árát a 800 ft-tal együtt. Feladtam a ruhát, ami 2000 ft-ba került. Megbeszéltük, hogy jó ha akkor utalja ha tuti megérkezett a csomag. Napokon belül átvette, majd ígérte hétfőn utalja a maradék összeget. Vártam..vártam, majd írtam neki, hogy ez így eléggé nem korrekt, főként visszaélni más bizalmával, mikor én is ügyeltem rá, hogy hibátlan állapotban legyen a ruha. Erre letiltott. Mit tudok tenni? Vagy veszett ügy, úgymond "tanulópénznek" könyveljem el?
Arra is gondoltam, hogy kicsit ráijesztek. Esetleg másik profilról írok neki, hogy a feljelentés megtörtént, és szerencséjére a nagybátyám pont rendőr, és kicsit rátud segíteni a dolgokra. Majd írok neki a postázási címére egy hivatalosnak tűnő levelet, miszerint egy hete van elutalni az írt összeget, különben ez csak hatványozódni fog, majd ha elér egy adott összeget, drasztikusabb lépésekhez fognak folyamodni.
Ha nem küldi az összeget,de lesz pár álmatlan éjszakája már az is kárpótol :")
Én nem értek egyet a 2-es számú válaszolóval, igenis bosszantó lehet, hogy nem fizette ki teljes egészében a postaköltséget a címzett, annyit azért szögezzünk le, hogy ez szabálysértés, s nem a rendőrség illetékes, hanem a járási hivatal. S ha van bizonyíték, akkor kártérítésre is perelhető a galád, s a perköltséget is neki kell majd kifizetni.
Addig soha nem lesz ebből az országból remek hely, amíg szemet hunyunk az apróságok felett, s azt hibáztatjuk, akit becsaptak.
Egy ijesztést mindenképp megér az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!