Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni, a ki nem...

Mit tudok tenni, a ki nem fizetett postaköltségért?

Figyelt kérdés

A napokban adtam el egy ruhát. Írtam, hogy ha nem postán maradóra kéri akkor 800 ft-nál tuti több lesz, de pontosan nem tudtam megmondani mennyi. Előre elutalta a ruha árát a 800 ft-tal együtt. Feladtam a ruhát, ami 2000 ft-ba került. Megbeszéltük, hogy jó ha akkor utalja ha tuti megérkezett a csomag. Napokon belül átvette, majd ígérte hétfőn utalja a maradék összeget. Vártam..vártam, majd írtam neki, hogy ez így eléggé nem korrekt, főként visszaélni más bizalmával, mikor én is ügyeltem rá, hogy hibátlan állapotban legyen a ruha. Erre letiltott. Mit tudok tenni? Vagy veszett ügy, úgymond "tanulópénznek" könyveljem el?

Arra is gondoltam, hogy kicsit ráijesztek. Esetleg másik profilról írok neki, hogy a feljelentés megtörtént, és szerencséjére a nagybátyám pont rendőr, és kicsit rátud segíteni a dolgokra. Majd írok neki a postázási címére egy hivatalosnak tűnő levelet, miszerint egy hete van elutalni az írt összeget, különben ez csak hatványozódni fog, majd ha elér egy adott összeget, drasztikusabb lépésekhez fognak folyamodni.

Ha nem küldi az összeget,de lesz pár álmatlan éjszakája már az is kárpótol :")

2019. júl. 21. 13:01
 1/7 A kérdező kommentje:
Tudom nem nagy összeg, de azért enyhén szólva ez pofátlanság és gerinctelenség. Főként, hogy mivel ő írt elsőnek , kérte, hogy pár napig őrizzem már a ruhát, amíg utalják a fizuját... Másnak egy héttel korábban is eladhattam volna rendes áron, de sajna túl korrekt vagyok.
2019. júl. 21. 13:07
 2/7 anonim ***** válasza:
1200 ft-n ennyit felesleges hisztizni, ez van, majd legközelebb jobban odafigyelsz. Csomsgot 2000 fz alatt nem igem fogsz küldeni, csak a.webshopoknak/vállalkozóknak jön ki kevesebbre, mert ők sokat szállítatnak, így kedvezményesebb a postának is, de nem véletlen emeltek januárban a szokásos 1200ft-ról sokan
2019. júl. 21. 13:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2019. júl. 21. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha lenne eszed, addig nem adnál fel semmit amig le nem fixáljátok a szállítási módot. Vagy alapból a posta háztól házig szállítást adnád meg, ami 1450. De ez qva bonyolult.
2019. júl. 21. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek egyet a 2-es számú válaszolóval, igenis bosszantó lehet, hogy nem fizette ki teljes egészében a postaköltséget a címzett, annyit azért szögezzünk le, hogy ez szabálysértés, s nem a rendőrség illetékes, hanem a járási hivatal. S ha van bizonyíték, akkor kártérítésre is perelhető a galád, s a perköltséget is neki kell majd kifizetni.

Addig soha nem lesz ebből az országból remek hely, amíg szemet hunyunk az apróságok felett, s azt hibáztatjuk, akit becsaptak.

Egy ijesztést mindenképp megér az ügy.

2019. júl. 21. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Miért kell ennyire bonyolítani?? Csomagküldő, posta, stb. Utánvéttel, amiben benne az ára és a szállítás költsége, mínusz az előre utalt pénz.
2019. júl. 21. 13:55
 7/7 anonim ***** válasza:
5-ös válaszoló vagyok, helyesbítek, a leírt csalás elzárással is büntethető, ezért elsőfokon a járásbíróság jár el, nem a járási hivatal. Elnézést.
2019. júl. 21. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!