Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Haszonélvező meg tud akadályoz...

Haszonélvező meg tud akadályozni tulajdonváltást pusztán azzal, hogy nem ir alá semmit? (Barátja akarja elérni a lányomnál, hogy a nevére irják az ingatlant egy kedvező hitel miatt. Én vagyok a haszonélvező)

Figyelt kérdés
2020. júl. 10. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen, jól érted. Az ingatlan használati jogai nem változnak semmiben az adásvétel miatt - amíg te élsz. Ellenben a tulajdonjog a barátjáé lesz, vagyis ha te meghalnál, akkor az övé lesz az ingatlan feletti minden jog, a lányodnak pedig nem lesz belőle semmije. Így a 9-es válaszoló felvetése nem teljesen alaptalan.
2020. júl. 11. 10:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

De előtte mond el a lányodnak amit íz anyagiakról írtam. Nem lehet csak úgy ajándékozni ingyen, nagyon sok pénzébe kerül az illetőnek. Ahogy semmin nem változtat a lányod azzal ha átíratja más nevére, te akkor is maradsz a haszonélvező - csak a lányod veszti el a tulajdonát.

2020. júl. 11. 10:35
 13/15 anonim ***** válasza:
69%

"A haszonélvezet erősebb jog a tulajdonjognál -"

A haszonélvezeti jog NEM ERŐSEBB a tulajdonjognál. Ez így egy marhaság, már bocs. A tulajdonjog és a haszonélvezeti jog eleve más és más célú jogintézmény.

2020. júl. 14. 07:05
 14/15 anonim ***** válasza:
76%
Ezek az "erősebb jog" meg valakinek "több joga van" a szlengben használt szófordulatok. Általában teljesen ártalmatlan őket használni, mert csak szemléltető céljuk van, de valóban elég igénytelen megfogalmazás, tekintve hogy a jogokat ilyen szempontok szerint semmiképp nem lehet összehasonlítani. Egy jogi topikban mondjuk én is erősnek érzem, amikor valaki ilyet ír le.
2020. júl. 14. 13:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk itt a szabályzat kulön felhivja a figyelmet, hogy ide bőven irhatnak laikusok is, igy amit leirnak azt alkalmazás elött mindenképpen ellenőrizni kell. Volt eset amikor olyan témában amihez értettem én magam is láttam, hogy eszeveszett nagy baromságot irtak le, s nem csak igénytelen fogalmazás szintjént hanem ténylegesen baromság volt, méghozzá orvosi rovatban volt, s olyasmi amit ha megfogad a kérdező szélsőséges esetben még az életébe is kerulhetett volna. (Alacsony lett a vércukra rendszeresen s azt javasolták, egyen minnél több cukrot, miközben ilyen esetben csak minimális cukrot szabad enni, az stabilizálja, s utána meg szintén minimálisat vagy semmit, mert ép a tulzott cukorfogyasztástol esik le a cukor, mert a szervezet ha nem képes már feldolgozni, de az illető nem cukorbeteg, akkor tulkompenzál) Sok cukortol pedig kialakulhat olan szintu tulkompenzálás amibe belehal ("jobb" esetben csak balesetet okozva) Bocsi ha eltértem a témátol, csak azt akartam hangsulyozni, bármit is irnak itt le, azt elötte ellenörzöm.
2020. júl. 14. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!