Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez rágalmazás vagy becsületsér...

Ez rágalmazás vagy becsületsértés?

Figyelt kérdés
Van 3 ember aki olyat terjeszt rólam bizonyíthatóan, hogy nekem ki verték a fogam és ki fizettek nekem én meg másra költöttem, mivel mi"csorok " vagyunk. Természetesen nem igaz, ez bizonyítható továbbá az egyik személy olyat terjeszt rólam, hogy követem és zaklatom ami szintén valótlan hisz a kérdéses időpontban máshol tartózkodtam, más városban ami szint így bizonyítható. Az esethez tartozik, hogy egy külön álló személy ez ügyben meg keresett smst írt és mondhatni fenyegetőnek tűnt. Ez becsületsértés vagy rágalmazás? Valakinek tapasztalata ilyen ügyben?
2020. júl. 8. 17:08
 1/7 A kérdező kommentje:
El nézést az elejét el írtam, nem bizonyítható a helyes mondat.
2020. júl. 8. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nyílvánosan, és komoly dolgot terjeszt akkor bizonyítékkal a kezedben feljelenthezed rágalmazásért, de ez még szerintem csak a pletyi szint....
2020. júl. 8. 17:25
 3/7 A kérdező kommentje:
6 éve megy ez a dolog. Ien volt, hogy le tört a fogam igen meg is csináltak, de nekem sose fizetett senki semmit ez bizonyítható, a követes és zaklatás szint úgy hamis mivel abban az időpontban máshol tartózkodtam. 6 éve megy a dolog az egyik személy ezért szakított velem mivel egy pár voltunk, hogy a barátnője mesélte és ez tok gáz, hogy idézzem pontosan.
2020. júl. 8. 17:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Bizonyitek ként üzenetem vannak
2020. júl. 8. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A rád vonatkozó kijelentéseknek alkalmasnak kell lenni a becsület csorbítására. Ezt azonban a közfelfogás alapján ítéli meg a joggyakorlat, és nem a Te (szubjektív) véleményed szerint.

"nekem ki verték a fogam és ki fizettek nekem én meg másra költöttem, mivel mi"csorok " vagyunk."

Ebben nincs semmi becsületet csorbító.

"az egyik személy olyat terjeszt rólam, hogy követem és zaklatom"

Ez a kijelentés viszont már megvalósíthat rágalmazást.

2020. júl. 8. 17:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Én ezt értem csak ebből fog dologból már származott hátrányom az emberi kapcsolatok terén ezt írtam is
2020. júl. 8. 18:10
 7/7 anonim ***** válasza:

"Én ezt értem csak ebből fog dologból már származott hátrányom az emberi kapcsolatok terén ezt írtam is"

Ez a rágalmazás megvalósulása szempontjából teljesen irreleváns.

2020. aug. 26. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!