Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen szigorú a fegyvertartási törvény?

Figyelt kérdés

Természetesen nem egy AR-15-öst szeretnék tartani, hanem egy sima Glock 17-est, önvédelmi célokra, viszont rendkívül bonyolult és költséges az engedély kiváltása, és akkor még nem is vettem meg a fegyvert, meg az ahhoz tartozó tartozékokat.. (töltény, fegyvertok stb.)

Ez kinek tartozik az érdekébe? Főleg úgy, hogy még a gumilövedékes fegyvereket sem lehet vásárolni 2021-től, Európai Uniós előírások szerint. Az embernek nincs joga megvédenie magát?

2020. júl. 7. 12:12
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válasz. A történelmi alapja a Dózsa féle parasztfelkelés. Amikor leverték, utána megvonták a fegyverviselési jogot a "néptől".

Az '56 események is meggondolásra öszönzik a hatalom képviselőit. Az, hogy az emberek halomra lövik-e egymást szerintem kevésbé érdekli a politikusokat, mint az, hogy ők ne jussanak Kennedy sorsára, vagy ne kelljen külföldön kezeltetniük a magas vérnyomásukat, mint Rákosinak.

A többi hozzászólásra reagálva: Ha valaki készül arra, hogy téged megtámadjon, akkor már előnyben van. Egy saját élmény 1990-ből: A 13-as villamoson "ismeretlenek" egyszer csak körülálltak, lefogtak és kipakolták a zsebeimet. Mi lett volna, ha van nálam fegyver? Utána náluk lett volna.

Pár éve felmerült, hogy veszek egy fegyvert lakásvédelemre. Arra jutottam, hogy ha nem a ruházatomban hordom, akkor nagyon sok kell belőle, hogy pár másodperc alatt el tudjam érni (tehát legyen esélyem reagálni egy támadásra).

2020. dec. 5. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!