Lehet valami baja a bátyámnak ?
Na szóval az helyzet hogy a bátyám és a haverja tegnap ellopták egy telefont az uszodában
de akitől ellopták ázok tegnap le jöttek nálunk bátyám és haverja tagadták hogy ők voltak
Ezért feljelentették őket a telefon tulajdonosa
Ma kiderült hogy tényleg bátyám volt és a haverja akik ellopták a telefont de be pánikoltak és összetörtek a telefont
Felvetül a kapcsoaltot a telefon tulajdonosával és kártérítés ellenében vissza vonják a feljelentést
Most ha ki fizessük a telefon árat
Akkor a bátyámnak nem lesz baja ? Nem fogják elővenni a rendőrségen ha vissza vonják a feljelentést
Nagyon aggódom érte félek valami baja lesz
"Fizessük, mondhassa, láthassa"
Neeeee légyszi :)
Bátyád egy hős!
Igen, a kutyák feljelentettek. Ha rám hallgatsz a tasz szervezet segítségét kéritek.
Dehogy bátyó, te voltál az csak megkérdezni sem mered.
Olyan nincs, hogy visszavonja a feljelentést. Mivel közvádas bűncselekmény a sértett is tűrni köteles az eljárást. A lopás elkövetőjének felelősségrevonásán van a hangsúly nem a kár megtérülésén, ezért nincs beleszólása a sértettnek sem.
Ha megtéríted a kárt, enyhül a büntetés.
Ha megtéríted a kárt ès a sértettel ebben megegyezel, akkor az ún. közvetítői eljárásban részt vesztek, ezáltal a büntetés korlátlanul enyhíthetô lesz.
Gyakorlatban úgy zajlik, kifizeted a kárt a sértettnek, nyilatkozik arról a rendőrségen, hogy ennyi elégtétel neki elég, majd az ügyésztől kapsz egy semmit.
Utolsó képzeld el hogy nem , nem én loptam el a telefont hanem tényleg a bátyámnak csinálták na mindegy
Nem is tudom miért ne merném bevállalni y idegen oldalon idegen emberek között ha én csináltam volna na mindegy nem is magyarázkodom mert felesleges
Azért köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!