Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet valami baja a bátyámnak ?

Lehet valami baja a bátyámnak ?

Figyelt kérdés

Na szóval az helyzet hogy a bátyám és a haverja tegnap ellopták egy telefont az uszodában

de akitől ellopták ázok tegnap le jöttek nálunk bátyám és haverja tagadták hogy ők voltak

Ezért feljelentették őket a telefon tulajdonosa

Ma kiderült hogy tényleg bátyám volt és a haverja akik ellopták a telefont de be pánikoltak és összetörtek a telefont

Felvetül a kapcsoaltot a telefon tulajdonosával és kártérítés ellenében vissza vonják a feljelentést

Most ha ki fizessük a telefon árat

Akkor a bátyámnak nem lesz baja ? Nem fogják elővenni a rendőrségen ha vissza vonják a feljelentést

Nagyon aggódom érte félek valami baja lesz

2020. júl. 4. 22:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
17%
Mondjuk akik az írásmódja miatt nyafognak a legnagyobb parasztok... Nyelvjárásokról hallottatok már, az ország egy bizonyos területén ez egy teljesen megszokott nyelvjárás.
2020. júl. 4. 23:13
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

"Fizessük, mondhassa, láthassa"

Neeeee légyszi :)

2020. júl. 4. 23:17
 13/15 anonim ***** válasza:
9%

Bátyád egy hős!

Igen, a kutyák feljelentettek. Ha rám hallgatsz a tasz szervezet segítségét kéritek.

2020. júl. 5. 00:20
 14/15 anonim ***** válasza:
64%

Dehogy bátyó, te voltál az csak megkérdezni sem mered.

Olyan nincs, hogy visszavonja a feljelentést. Mivel közvádas bűncselekmény a sértett is tűrni köteles az eljárást. A lopás elkövetőjének felelősségrevonásán van a hangsúly nem a kár megtérülésén, ezért nincs beleszólása a sértettnek sem.

Ha megtéríted a kárt, enyhül a büntetés.

Ha megtéríted a kárt ès a sértettel ebben megegyezel, akkor az ún. közvetítői eljárásban részt vesztek, ezáltal a büntetés korlátlanul enyhíthetô lesz.

Gyakorlatban úgy zajlik, kifizeted a kárt a sértettnek, nyilatkozik arról a rendőrségen, hogy ennyi elégtétel neki elég, majd az ügyésztől kapsz egy semmit.

2020. júl. 5. 00:48
 15/15 A kérdező kommentje:

Utolsó képzeld el hogy nem , nem én loptam el a telefont hanem tényleg a bátyámnak csinálták na mindegy

Nem is tudom miért ne merném bevállalni y idegen oldalon idegen emberek között ha én csináltam volna na mindegy nem is magyarázkodom mert felesleges

Azért köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat

2020. júl. 5. 19:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!