Most akkor mi a helyzet a TB-vel?
A mai új rendelet szerint : "Ez azt jelenti, hogy 2020. július 1-jétől már nem lesz lehetőség az elmaradt egészségbiztosítási szolgáltatási járulék befizetésével a jogviszony utólagos rendezésére, vagyis a betegnek, ha ellátták, ki kell fizetnie a szolgáltatást"
Én elkezdtem fizetni a TB-járulékot, de még több mint 6 hónap elmaradásom van (munkanélküli voltam).
Tehát ameddig nem tisztázom ki a tarzozásomat addig minden esetben fizetnem kell a kórházi ellátásért, vagy már az után is ha ki fizettem mivel 6 hónapnál többel tartozom jelenleg.
Már lett munkám, amíg kerestem addig be voltam jelentkezve foglalkoztatást helyettesítő támogatásra. Itt jön a csavar, hogy ez idő alatt az önkormányzat nem fizeti utánad a TB-t,hanem adott esetben ha kórházi ellátásra szorulsz akkor azt átvállalják helyetted.
Legalábbis nekem a NAV - nál ezt mondták, amikor látták az arcomon a csodálkozást hogy mennyivel tartozom.
"nincs munkád akkor munkanélkülire mehetsz azaz lesz TB-d, hogyha nem is mész munkanélkülire a polgármesteri hivatalba bemehetsz, hogy nincs munkád nem vagy munkanélkülin nem tudod fizetni és átvállalják mondju 1 évre vagy 2-re a TB fizetést helyetted"
Önmagában nem jogosult bárki erre.
Le vannak írva a feltételek.
Az,hogy munkanélküli vagy még nem jár alanyi jogon a tb.
Ki kell tölteni egy nyomtatványt,hogy milyen a vagyoni helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!