Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lakhatási kérdés, lehet ezt...

Lakhatási kérdés, lehet ezt így? (részletek lent)

Figyelt kérdés
A szüleimmel van egy közös budapesti lakásunk, aminek az egyharmad része hivatalosan az enyém. Lett egy barátnőm, akit a gonosz anyósa elzavart otthonról, mert nincs bejelentve a lakásába. Szeretném befogadni őt és a 6 éves, autista kisfiát, de a vén, házsártos, rosszindulatú szüleim ezt ellenzik. Pedig van külön szobám, aminek a területe kisebb is, mint a lakás harmada. Ráadásul a szüleim általában nincsenek is itthon, hanem vidéken nyaralnak tavasztól őszig, mert már nyugdíjasok. A lány nem várja el, hogy bejelentsük hozzánk, és pénzt is adna a rezsihez. A kérdés: Az aljas szüleim rám tudják-e uszítani a rendőrséget, ha befogadom a barátnőmet? A rendőrség kinek az oldalára szokott állni efféle helyzetekben?

2020. jún. 24. 19:22
1 2 3
 1/29 Savlekotő ***** válasza:
59%
Nem lenne egyszerűbb külön költözni?
2020. jún. 24. 19:27
 2/29 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, és mennyi a lány? (Kiskorú/fiatalkorú/felnőtt)

Tulajdonrészed van a házban, vagy csak "van egy szobád" ?

3/29 anonim válasza:
77%
Hogy lehetnek aljasak a szüleid, amikor valószínűleg nekik köszönheted azt a saját lakásrészt? Lehet csak féltenek téged, hogy valaki ki fog használni, nem? Mi az, hogy gonosz anyós? Szóval még házas a nő? És csodálkozol, hogy a szüleid nem akarják befogadni? Persze, mindenki rossz, gondosz, aljas ember körülöttetek, csak ti vagytok patyolátlanok, gondolom...
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid azért ellenzik a befogadást, mert a kisgyerek miatt valószínűleg soha többé nem tudod kitenni a barátnőt, ha valami miatt véget ér a kapcsolat. És akkor a szüleid tulajdonrésze már semmit sem fog érni.
2020. jún. 24. 19:31
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
plusz egy autista kisfiúval - esküszöm, sajnálom őt -, de nem egy leányálom az élet.
2020. jún. 24. 19:35
 6/29 anonim ***** válasza:
a 6 éves gyereknek is lassan külön szoba kell, mire elég a te 1 szobád? Ez így nem élet. Az anyós dolgot én se értem, ne vedd más púpját a hátadra. Vagy teljesen külön költözzetek, vagy felejtsd el szerintem ezt a nagy önfeláldozást. Mint elvált nő gyermekkel se tetszik ez a történet. Anyósa elzavarta... Atya ég. Nekem nem volt szerencsére ilyen zűrös életem, a szüleimnél voltunk a válás alatt és után, közben dolgoztam, így eltartottam magunkat, majd mikor kapcsolatom lett, kivettünk együtt egy másfél szobás albérletet, és szépen fenntartottuk saját bevételből. Senki nyakára nem kellett mennem, és ha férfi lennék, biztos, hogy nem ismerkednék ilyen nővel, és nem venném magamhoz csak azért, mert sajnálom. Nem kell Teréz anyának lenni. Ha úgy érzed necces az élete, engedd el inkább.
2020. jún. 24. 19:49
 7/29 anonim ***** válasza:
81%

Van egy budapesti lakás aminek 1/3-a a tied. A szüleidé a 2/3-ad vagyis nagyobb rész. A szüleid nyugodt szívvel, és jogosan kihívhatjáka rendőrt, hogy egy idegen nő a gyerekével engedély nélkül beköltözött az ingatlanukba. Az, hogy te beleegyezel, hogy az 1/3 részdben költözzön, nem fog menni. Többségi döntés kell. Mivel alul maradnál így nem költözhet be senki a szüleid engedélye nélkül. De én nem értelek. Idézlek "az aljas szüleim" akik adtak 1/3 részt az ingatlanból, akik felneveltek, akiket most utálsz, akkor miért ne költözöl albérletbe a nőddel és gyermekével? Miért nem mondod a szüleidnek, hogy " aljas szülők! nem kell az 1/3 rész sem.

Csak megjegyzem: Én sem engedném, hogy gyerekestül odaköltözzön.

2020. jún. 24. 19:51
 8/29 anonim ***** válasza:
88%
A barátnődnek nincs hol laknia, ezért olyan férfit keres, akinél lakhat. Hogy ez te vagy, vagy más, neki mindegy.
2020. jún. 24. 19:55
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Te mit szólnál ha a szüleid gondolnának egyet és odaköltöztetnének egy családot a nyakadra? Hiszen megtehetnék. Akkor te lennél az aljas mert nem tetszene hogy pár vadidegent a nyakadba varrnak?
2020. jún. 24. 19:56
 10/29 anonim ***** válasza:
Ha olyan fontos a barátnőd meg a fia, vegyetek ki közösen egy lakást. Vagy keress egy ügyvédet, és tőle kérj tanácsot, de az sokba fog kerülni, ha albérletre nem futja neked, ügyvédi tanácsra sem fogja.
2020. jún. 24. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!