Ha rendelkezem saját tulajdonú ingatlannal egy olyan üdülőhelyen, amit csak csónakkal tudok megközelíteni,akkor ott jogilag biztosítani kell nekem kikötési lehetőséget?
Nem. Miért kellene?
Te kell hogy a saját ingatlanodon magadnak kikötési lehetőséget biztosíts.
Mégis hol létezik olyan üdülőhely amit kizárólag csónakkal lehet megközelíteni? Mert a magyar törvények csak ebben az országban érvényesek ám, és nekünk nincs szigetünk - kivéve a budapesti szigeteket, de azokra meg hidak vezetnek, nem csónakokkal kell közlekedni.
Egy üdülőnek van saját stégje. Azon felül az üdülőtulajdonosoknak kell megoldania, hogy hol tárolják a csónakjukat, nyilván van ennek is meghatározott rendje.
Adott egy üdülősziget, a Ráckevei-Soroksári dunaágban.
Híd oda nem vezet,mindössze révátkelés létezik,de az is eléggé hektikus.
Kb.35 éve járunk oda a családommal,de lehetőséget egyszer sem kaptam a vízparti ingatlan tulajdonosaitól,hogy valakinek az ingatlanja előtti parti részére kiköthessek.
Úgy érzem,hogy az adott vízpart,nem magán, hanem állami tulajdon és csak az arra épített stégek,csónakkilépők,nem azok, ha erre tulajdonjogot szereztek.
A stégek magántulajdonok, azért hogy a Dunán lehessen mederhasználati díjat fizetnek a tulajok a vízüggyel kötött raszterbérleti szerződésnek megfelelően.
Ingyen nem jár semmi. Pl. egy sima magyar falu környékén (nem turista útvonalon) a réten, erdőben nem is sétálhatsz, ott a rét és erdő minden négyzetcentimétere is bizony valakinek a tulajdona, meg az útak is magánutak.
Én nem értek a joghoz, de van olyan, hogy "szorgalmi jog", éppen ilyesmi helyzetre.
Ha meg ilyen régóta tartó állapot, akár az "elbirtoklás" is szóba kerülhet.
Ha valami probléma akad, keress ügyvédet, 15-20 ezret csak megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!