Intrum Justitia inkasszózhatja a bankszámlám tartozás miatt?
# 18 Ha akarnak,írjanak. Nekik idő és költség,én meg pontosan tudom, hogy egy elévült követelést nem tudnak érvényesíteni.
#19 Pont az bizonyítja, hogy eleve nem volt valós a tartozás,hogy simán tudott szolgáltatót váltani, és azóta sincs semmi gond a vâsàrlással.
Végrehajtó pedig csak jogerős határozat alapján jöhet, ami fel sem merül.
A 9-esnek és a 13-asnak mondom:
Szép dolog, hogy segíteni akartok (sokan nem teszik ezt meg), de ha nincs mögötte szakmai tudás, akkor többet ártasz vele, mint használsz.
Rossz a jogszabályi hivatkozás.
Az új Ptk. elévülési szabályaira hivatkoztatok, ami 2014. március 15-én lépett hatályba.
A Kérdező tartozása viszont 1996-os, arra még a régi Ptk. alkalmazandó.(új Ptk. átmeneti rendelkezések)
Akkor még a sima felszólítás is megszakította az elévülést.
Kérdező!
Nézd meg mikor jött az első felszólítás az Intrum-tól.
Na ez szakíthatta meg az elévülést esetleg.
Igen, tényleg a régi Ptk. hatálya alatti szerződésnél az elévülési időt megszakítja most is írásbeli felszólítás! Teljesen jogos a nekem címzett megjegyzésed!
Viszont ha eddig nem kapott olyan fizetési felszólítást, amihez kézbesítési vélelem kapcsolódik, akkor az már elévült követelés
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!