Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Előfordulhat olyan, hogy egy...

Előfordulhat olyan, hogy egy buszvállalat átutaltatja magának a büntetést a tudtom és a hozzájárulásom nélkül?

Figyelt kérdés
Egy buszon büntetést szabtak ki nekem, megpanaszoltam e-mailben, de nem foglalkoztak vele érdemben. Úgy döntöttem, hogy egyszerűen nem fogom kifizetni nekik. Kétszer küldtek levelet, hogy nem fizettem ki, és megemelkedett az összeg, de már egy jóideje nem jött újabb levél ezt követően. Lehetséges az jogilag, hogy a tudtom nélkül leemlték a számlámról, és erről én nem kaptam senki részéről sem tájékoztatást?

2020. máj. 28. 09:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Húú, de pofára fog esni az ilyen. :D
2020. máj. 28. 11:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ha majd évek múlva jönnek elő "

Évek múltán ne számíts két rendőr tanúskodására, rég elfelejtik a dolgot. Hacsak nincs benne valami jegyzőkönyvben, hogy panasztételi eljárás miatt írtad csak alá a büntetést, akkor szopacs van. Megjegyzem akkor is szopacs van, ha elutasították a panaszodat.

2020. máj. 28. 12:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A vonatkozó jog nem ismerete bármely fantáziálásra lehetőséget ad. Az a fantázia terméke, ezen felül van a valóság.

Arról a mentalitásról pedig szólni se érdemes, hogy valaki szolgáltatásért nem fizet és még fel is háborodik, ha szólnak érte. Az már a legalja viselkedés, onnan már csak a fizikai erőszak van lejjebb.

2020. máj. 28. 13:26
 14/18 A kérdező kommentje:

Mivel itt annyira qrva nagy pofával van mindenki:

Felszálltunk a buszra, nagy pakkokkal, én leültem a csomagokkal, párom megtámaszkodott - állva! - az ülés mellett, előkereste a jegyeket, majd odament a jegykezelő géphez. Az ellenőr kijelentette, hogy ő azt már nem fogja elfogadni, elállta az utat. Párom megfordult, és odament a másik géphez. Lekezelte, de az ellenőr kifogásolta.

Mi természetesen nem voltunk hajlandóak sem a papírjainkat odaadni, sem kifizetni. Megjegyzem, egy csomó lekezelt, és felhasználatlan jegy volt nálunk, plusz egy csomó készpénz, szóval kikérem magamnak, hogy a napi sarcért valaki filléres bűnözőnek tüntessen fel.

Hasonlóért a BKV-nál simán bocsánatot kértek, és felelősségre vonták az ellenőrt. A DKV-val vagy egy hónap levelezés után sem jutottunk semmire.

Az ellenőr pedig egyedül volt ott, a kollegája leghátul, mi legelől. Az ellenőr abban is hazudott, hogy a buszsofőr is "látta", lévén, a vezetőülés háta mögött, az elválasztó plexi után történt, szóval ha csak nem kitekert nyakkal vezetett, akkor ez hamis állítás.

A DKV arra is hivatkozott, hogy a jegyeket a felszállást megelőzően kell előkeresni, ez olvasható rajtuk is. Lefényképeztem mind a villamoson, mind boltban vett jegyek elő-, és hátoldalát, hogy NINCS ilyen írás egyik jegyen sem. Ez is hazug állítás.

Plusz kergetett minket az ellenőr, majd mikor párom összeesett, nemhogy nem hívott orvost (egy helybéli ajánlotta csak fel), de még csak fel sem segítette.

Azért futottunk, mert már zaklatóan követett, mielőtt ezt is valaki felvetné.

Aztán lezárták azzal, hogy amit mondok, nem egyezik azzal, amit az ellenőr kollegájuk mond. Amit ugyan semmivel sem tud igazolni, hiszen nem ketten voltak ott jelen.

Szóval nem, nem fogom kifizetni. Ha pedig kell, elköltöm a tízszeresét ügyvédre, mint mondtam.

2020. máj. 28. 17:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Aki hulye haljon meg..... egy bünti tizszereseléért egy ügyvéd a telefonodat se veszi fel. Kezdhetsz gyűjteni az 50-szeresére... 😂😂😂😂😂😂
2020. máj. 28. 19:02
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Elő. Ha addig halogattad, hogy végrehajtásig jutott a dolog, ott már semmit nem számít a te beleegyezésed.
2020. máj. 28. 19:55
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A második sztoriból valahogy kimaradtak a rendőrök....

Hogy kerültek oda?

Netán ott is hepciáskodott a kérdező, és az ellenőr kénytelen volt rendőröket hívni?

Kicsit egyoldalú a történet... Jó lenne meghallgatni az ellenőr verzióját is. :-D

2020. máj. 28. 20:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Van valami infó, hogy áll a sztori? Nekem gyanús, hogy kétszer is késve lyukasztotok jegyet, és pont akkor büntet meg az ellenőr...
2020. nov. 27. 05:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!