Az adósság akkor is elévül, ha bűncselekményhez kapcsolódik? Úgy értem egy tolvajnak van adóssága mert meglopott.
Bár pontosan semmit nem tudok mondani, de azt tudom hogy jó a sejtésed ami az ismétlődő eljárás-megindítást érinti.
Az elévülési határidők az utolsó jogi lépéstől számítandóak.
Tehát ha 5 év, és te a negyedik év végén ismét eljárást indítasz, akkor az 5 év újraindul.
Mitől évülne el egy adósság?
Ha jelzed hogy tartozik neked és követeled hogy fizesse ki, akkor nincs miért elévülnie.
Ha nem fizet valaki egy étteremben távozáskor vagy nem fizette be a büntetését a blicceléskor a MÁV-nak, akkor évülhet el a tartozás, de csak ha X éven keresztül nem kérték tőle hogy fizesse meg. Ha csak egyszer is írtak róla levelet, hogy köteles megfizetni, máris nincs elévülés.
Ha adósság elévülhetne 5 év után, akkor senki nem adna hitelt, mert szimplán nem kellene visszafizetni, hisz elévül és kész.
#1, #2-nek:
Tévedsz, elévülhet egy adósság.
Nekem egy 80.000 Ft-os tartozásomnak inthetett búcsút az egyik hazai pénz-intézet. :D
Figyelmetlenek voltak, a végrehajtási keresetüket a Bíróság elévülés miatt elutasította. Attól függetlenül még vagy 3 évig próbálkoztak levelekkel.
Lassú volt a felfogásuk. XD
#3 vagyok:
Mindenképpen HIVATALOS lépést kell tenned.
Pontosan nem tudom, de szerintem a végrehajtási indítvány lesz az.
Annak pontos nyoma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!