Önormányzat egyenruhás tisztviselőjének van joga megállítani engem kocsval, igazoltatni es szamonkerni? (Hol voltam, mit csinaltam)
Ha gyalogosan közlekedsz, akkor közterület-felügyelőnek (mostanában önkormányzati rendészet feliratosak) joga van ellenőrizni azt, hogy jogszerűen használtad-e a közterületet. Ha autóval, akkor csak helyi közúton tartóztathat fel, kizárólag ezek miatt: szemetelés, közlekedési szabálysértés.
Részletesen:
1999. évi LXIII. törvény
a közterület-felügyeletről
Qrva egyszerű.
Első lépésben is TE igazoltatod őt, aminek KÖTELES eleget tenni.
Ha hivatalos igazolványt tud mutatni, (tehát nem mezei személyit!) és azon az szerepel hogy "Intézkedésre jogosult", akkor igen.
Ha nem hajlandó igazolni magát, vagy nincs hivatalos igazolványa, vagy azon az szerepel hogy "Intézkedésre nem jogosult", akkor a válasz-reakciódat a vérmérsékletedre bízom! XD
Én kapásból küldeném a qrva anyjába amiért intézkedésre jogosult hivatalos személynek próbálta kiadni magát, és ha ki merné nyitni a mocskos pofáját, akkor kihívnám rá a zsarukat!
Nagyon durván bexopná!
#7, #8-nak:
Elég gyanús, hogy csak sugalmazod hogy hivatalos személy vagy.
Miért nem konkretizálsz? Félsz hogy beégetlek?
Csak rajta! A Reichstag gyufaláng volt hozzád képest, ha megpróbálod! XDXDXD
Ismét #7, ismét #8-nak:
"nyitott fegyvertokkal"
Tehát rendőrt játszanál? Elhibáztad.
Meg vannak a pontos okai, hogy a #7-es válaszom miért nem érvényes a rendőrökre! XD
Szeretnéd tudni, mi?
Ha rendőr lennél, pontosan tudnád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!