Igaz, hogy állampolgárként bármikor odamehetek ez egyenruhás rendőrnek látszó személyhez, és felszólíthatom, hogy igazolja magát?
Kettesnek:
Valahogy jelezned kéne az iróniát! Mi, van ha az általad javasolt módon járok el, és kiderül, hogy nem is volt jogom megpofozni? Hát rosszat akarsz nekem?
Csak bennem hűlt meg a vér, hogy a politika alkategóriája itt a jog? Hát nem mondom...
Te kérdező meg nem tudom hogy tudsz ekkora humorérzék-deficittel megélni? (rendőr lepofozással kapcsolatban)
Hú, itt azért van zavar rendesen.
Ha nem von téged intézkedés alá, akkor nem mehetsz oda hozzá.
Ha a rendőr intézkedés alá von, akkor az intézkedés elején a rendőr elmondja, hogy milyen célból igazoltat. Az intézkedés közben, HA az intézkedést zavarja, akkor a VÉGÉN elkérheted a nevét, rendfokozatát, jelvényszámát, és szolgálati helyét. Ha az intézkedés elején például nem adod át a személyi igazolványod addig amíg nem mondja meg a nevét, akkor előállít jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegülésért.
Ő igazoltathat téged, de te nem igazoltathatod őt. A hivatalos személyt az egyenruhája és jelvénye igazolja, polgári ruhában, vagy szolgálaton kívül pedig a szolgálati igazolványa felmutatásával.
Szóval nem tudom ki mondta neked ezt a marhaságot, de meg akart szívatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!